SSGSS Yasası toplumsal barışı bozacak

SSGSS Yasası toplumsal barışı bozacak

SSGSS Yasası toplumsal barışı bozacakDİSK, sosyal güvenlik düzenlemelerine karşı yargıya başvuru için girişim başlatacakİstanbul Haber...

A+A-

SSGSS Yasası toplumsal barışı bozacakSSGSS Yasası toplumsal barışı bozacak

DİSK, sosyal güvenlik düzenlemelerine karşı yargıya başvuru için girişim başlatacak

İstanbul Haber Servisi - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’ndaki (SSGSS) değişikliğin sosyal güvenlik sisteminin çöküş sürecini başlattığını belirterek toplumsal barışı bozacağına dikkat çekti. “SSGSS Yasası ile emek haklarına yönelen bu saldırı, sonraki kuşakları geleceksiz bırakmaktadır” diyen Çelebi, SSGSS Yasası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurulması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, “Yasa, işletmecilik anlayışına dayalı bir sistemi kurumsallaştırırken, zaman içinde sosyal güvenlik sisteminin çökmesine neden olacak bir süreci de başlatmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni SSGSS Yasası’nın sosyal devletin sağladığı haklar yerine, emekli aylıklarının giderek azalmasına, sağlık hizmetlerinin kamusal niteliğinin zaman içinde tümüyle ortadan kalkmasına, sağlığın ancak parasal gücü olanlar için olanaklı bir hizmet haline gelmesine, ülkenin ucuz işgücü olarak pazarlanmasına neden olacağını belirten Çelebi şöyle devam etti: “Ülkede toplumsal barışı da bozacaktır. Tüm uyarılarımıza karşın, gelir dağılımının bunca bozuk, bölgesel eşitsizliklerin bu denli derin, işsizliğin kronikleşmiş, yoksulluğun yaşam biçimi olduğu, kayıt dışı ekonominin rantına göz yumulduğu koşullarda, bu yasanın uygulanması, ülkenin üzerine ‘rüzgâr ekmek’ demektir.”

CUMHURİYET - 10 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.