SSK'dan Emekli Maaşı Alan Firari Sanık Erçakmak Fransa'da

SSK'dan Emekli Maaşı Alan Firari Sanık Erçakmak Fransa'da

SSK'dan Emekli Maaşı Alan Firari Sanık Erçakmak Fransa'da Sivas’taki Madımak Oteli'nin yakılarak 35 kişinin katledilmesi sonuçlanan...

A+A-

SSK'dan Emekli Maaşı Alan Firari Sanık Erçakmak Fransa'daSSK'dan Emekli Maaşı Alan Firari Sanık Erçakmak Fransa'da
 
Sivas’taki Madımak Oteli'nin yakılarak 35 kişinin katledilmesi sonuçlanan olaylara ilişkin açılan ana davanın firari 7 sanığından Çafer Erçakmak'ın Fransa'da olduğu iddia edildi

Sivas Katliamı'nın firari sanığı dönemin belediye Meclisi üyesi Cafer Erçakmak’ın 1998 yılına kadar SSK'den emekli aylığı aldığı ortay çıktı. Davanın müdahil avukatı Sarıhan'a göre, yıllardır yakalanamayan firari Erçakmak, Fransa da yaşıyor.

33 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Madımak Katliamı'nda ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Ana davadan 2004 yılında ayrılan ve katliamın provokatörü olarak gösterilen firari sanık dönemin Refah Partisi belediye meclis üyesi Cafer Erçakmak'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Sanık İhsan Çakmak'ın avukatı Gökhan Öztürk ile müdahillerin avukatı şenal Sarıhan katıldığı duruşmada, Sarıhan mahkemeye dilekçe vererek, bazı konuların araştırılmasını talep etti.

Dilekçede firari sanık Erçakmak hakkında önemli bilgiler yer aldı. Dilekçede, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 19 Eylül 2007'de, bir nüfus müdürlüğüne firari sanık Cafer Erçakmak'ın Fransa'da ikamet ettiğinin bildirildiği, Erçakmak'ın nüfus kayıt örneğinde de ikamet adresi olarak Fransa'nın gösterildiği ifade edildi.

Yapılan araştırma sonucunda Fransa ve Almanya'nın Erçakmak'a vize vermediğinin öğrenildiği belirtilen dilekçede, Cafer Erçakmak'ın yeşil pasaport ile ya da yasadışı yollardan yurtdışına çıkma olasılığına işaret edildi.

“SSK’DEN EMEKLİ MAAŞI ALDI”

Erçakmak'ın, 26 Mayıs 1998'e kadar SSK'dan emekli aylığı aldığının öğrenildiği kaydedilen dilekçede, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ve Fransa Yabancılar Dairesinden, Erçakmak'ın Fransa'da ikamet edip etmediğinin, ikamet ediyorsa adresinin ve TÜİK'in Fransa'da ikamet ettiği bilgisini nasıl edindiğinin sorulması talep edildi. İçişleri Bakanlığı’ndan, sanığın yurtdışına giriş-çıkış kayıtları ile bulunduğu ülkelerin sorulması istenen dilekçede, Erçakmak'a ödenen emekli aylığının 26 Mayıs 1998'de neden kesildiği, bu tarihten önceki ödemelerin nereden yapıldığı ve aylığı kimin tahsil ettiğinin sorulması talepleri de yer aldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Erçakmak hakkındaki yakalama kararının infazının ve Sivas olaylarına ilişkin Yargıtay'daki ana dava dosyasının beklenilmesini, sanığın yurtdışında bulunduğu iddialarının araştırılmasını talep etti. Mahkeme, Sarıhan'ın dilekçesindeki iddiaların, ilgili makamlara müzekkere yazılarak soruşturulmasını, Erçakmak hakkındaki yakalama kararının infazı ile Yargıtay’daki dosyanın beklenilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

BirGün - 2 Eylül 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.