Star'a tepki: Kızılbaşız, aleviyiz!

Star'a tepki: Kızılbaşız, aleviyiz!

Star'a tepki: Kızılbaşız, aleviyiz!Alevi Bektaşi Federasyonu Star Tv'deki programla ilgili bir açıklama yayımlayarak yetkilileri kınadı.Alevi...

A+A-

Star'a tepki: Kızılbaşız, aleviyiz!Star'a tepki: Kızılbaşız, aleviyiz!

Alevi Bektaşi Federasyonu Star Tv'deki programla ilgili bir açıklama yayımlayarak yetkilileri kınadı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu bir açıklama yayımlayarak "Biz Kızılbaş Aleviler; Bu topraklarda aydınlığın, sevginin, hoşgörünün sahipleri olduk. İncinsende incinme diyen Hünkârın yolundan gittik. Kızılbaşlığımız nedeniyle asıldık, kesildik. Hakaretlere uğradık. İnsanlığa sığmayacak sapık ve sapkın davranışlarla eş görüldük. Hakkımızda Fetvalar verildi, fermanlar yayınlandı. Kızılbaşlığımızdan vazgeçmedik" dedi.

Kenanoğlu, Star Tv'de yapılanın gaf olmadığını savunarak "Açılımlara saçılımlara sahne olduğumuz bu günlerde canlı yayında böyle bir hakarete maruz kalmamız kabul edilemez. Halkımız bu tür iftira ve hakaretlerden bıkmıştır. Milyonlarca izleyicinin gözleri önünde bu tür sözleri söyleyenlere tepki verilmesinden hadlerinin bildirilmemesinden bıkmıştır. Biz insanlığın yaşayabileceği en ağır hakarete maruz kalıyoruz, gereği yapılmıyor. Gaf denilip geçilmesi bizleri çileden çıkartmaktadır" açıklamasında bulundu.

"Alevi toplumuna yönelik saldırılar artmaktadır"

Sabah gazetesi Yazarı Emre Aköz" ün söyledikleri ve suçlamalarını da hatırlatan Kenanoğlu "Böyle bir olayın gelişmesi, bundan sonrası için bizleri endişelenmektedir. Alevi örgütlülüğünün mücadeleleri sonucunda, Alevi toplumunun haklarının verilmesi gerektiğinin çok yoğun olarak kamuoyunda konuşulduğu bu dönemlerde bu tür ağır suçlama ve hakaretlerin peş peşe gelmesi bizleri düşündürmektedir.

Zaten amacı ve içeriği ile toplumu yozlaşmış eden bir programda, canlı yayında toplumumuza karşı bu tür bir hakaretin gerçekleşmesi karşısında RTÜK yetkililerini göreve davet ediyoruz" diyerek Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

Star Tv'den Kızılbaş Alevi toplumunun tanıtımı ve bu hakaretin düzeltilmesi için yayın talep eden Kenanoğlu, "Televizyon Ekranları ve Gazete Köşeleri Alevilere hakaret yerleri değildir. Televizyon ekranlarının Kızılbaş Alevi toplumunun Eşit yurttaşlık haklarının konuşulduğu yerler olmasını istiyoruz. Televizyon ekranlarında birilerinin birilerine sunulduğu peşkeş çekildiği düzeysiz programlar yerine, bu ülkenin eğitim sağlık ve kültürel sorunlarının, kültürel farklılıkların gösterileceği düzeye çekilmelidir" dedi.

HURHABER.COM - 27 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.