Şu fotoğrafa iyi bakın; Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ne mi yapıyor?

Şu fotoğrafa iyi bakın; Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ne mi yapıyor?

Şimdi o gencin, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ne mi yapıyor?Karalar bağlayıp yas tutmuyor, oğlunun hayallerinin peşinde koşuyor!

A+A-
 
Şu fotoğrafa iyi bakın; İyi bakın çünkü bu kadın 50 yaşında, dahası bu kadının 19 yaşındaki bir oğlu dövülerek; evet dövülerek tekmeyle, yumrukla öldürüldü!

Şimdi o gencin, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ne mi yapıyor?
Karalar bağlayıp yas tutmuyor, oğlunun hayallerinin peşinde koşuyor!
Öğretmen olup aydınlık gençler yetiştiremediği için oğlu, kendisi çabalayıp onun adına kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfıyla öğrencilere burs veriyor. Hem de öyle 3-5 öğrenci de değil ha, tamı tamına 52 öğrenci.

BU KADINA İYİ BAKIN, ÇÜNKÜ BU KADIN UMUDUN SİMGESİDİR!

Aktarmalar arası beklemelerle birlikte 24 saat yolculuk sonrası bugün sabaha karşı Gambiya’ya yetiştik.
Biraz dinlendikten sonra öğlene doğru kaldığımız otelden 160 km uzaklıktaki Bambako köyüne gitmek üzere yola çıktık. Küçük baş hayvancılık projesi kapsamında köylülere keçi dağıtılacaktı. Oraya vardığımızda köy halkı, özellikle kadınlar ve çocuklar ellerindeki yaprakları sallayarak sevinçle karşıladı bizi. Arabadan indiğimizde uzun zamandır görmedikleri bir yakınlarını görmüşçesine sarıldılar bize. Çocuklar, köy meydanına yetişene kadar elimizi bırakmadı. Kalp atışlarındaki hızlanmayı ellerinden bile hissedebiliyordum.

Her aileye 2 keçi olmak üzere 9 aileye toplam 18 keçi dağıtıldı. Destek alan aile bu keçileri 3 yıl boyunca kesemiyor ya da satamıyor. Keçilerin ilk yavruları ailenin kendisine kalıyor ancak sonraki doğumdan elde edilen yavrular, aynı köydeki başka bir aileye veriliyor. Bu durum, yavruların bir doğum kendilerine, bir doğum başka aileye verilecek şekilde devam ediyor. Böylece hayvancılık projesinden daha fazla ailenin faydalanması ve projenin devamlılığı sağlanıyor.

Hayal edemeyeceğiniz bir yokluk içindeler ama öyle güler yüzlü, öyle samimi öyle temizler ki anlatamam…

Çok etkilendiğim bir deneyim oldu, bir hafta daha burdayız ve Ali İsmail Korkmaz tarım bahçesi dahil bir çok farklı projeleye tanık olacağız. Heyecanla bekliyorum…

Rahmi Sağlam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.