Su için 22 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz

Su için 22 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz

Su için 22 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruzTüm dünyada olduğu gibi  bölgemizde de susuzluk tehlikesi ile...

A+A-

Su için 22 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz

Su için 22 Mart'ta İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz

Tüm dünyada olduğu gibi  bölgemizde de susuzluk tehlikesi ile karşı karşıyayız. Canlıların yaşaması için vazgeçilmez olan su, hak olmaktan çıkarılıp, ticari bir meta haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Bölgemizde ve kentimizde, pek çok kirletici faaliyet sonucunda su kaynaklarımız hızla kirlenmektedir. Bugün ülkemize, gelişmiş ülkelerde kullanılmayan, köhnemiş, eskimiş, çok su ve enerji tüketen, çevreyi kirleterek ekosistemi çökerten su düşmanı teknolojiler yönlendirilmektedir. Giderek temiz akan hiçbir akarsuyumuz kalmadığı gibi, yeraltı sularımız hızla kirlenmekte ve tükenmektedir. Bu kötü gidiş durdurulamaz ise, canlı yaşamının sürdürülmesi olanaksız hale gelecektir.

Su üzerinde oynanan oyunlara İzmir'deki son örnek Efemçukuru Altın Madenidir. Hükümet, Üçyüzbin kişinin ihtiyacı olan Çamlı Barajı ÇED raporuna onay vermediği gibi, madenin bir an önce çalıştırılabilmesi için Efemçukuru'nda acele kamulaştırmalar yapmıştır. İzmir'in damı olan Efemçukuru'nda maden işletilmesi demek, İzmir'de çeşmelerimizden arsenikli su akması ve güzel kentimizin "kanser kenti"ne dönüşmesi demektir.

Diğer taraftan

Arıtma sistemi olmayan ya da arıtma sistemi çalıştırılmayan, üstelik çok su tüketen sanayi tesisleri, hatalı gübre ve hatalı su kullanımları nedeniyle Gediz, Küçük Menderes, Bakırçay ve bölgemizdeki diğer irili ufaklı akarsularımız hızla kirlenmekte ve hatta kurumaktadır.

Bu gidişe dur demeliyiz!

Havamıza, Suyumuza, Toprağımıza, Yaşamımıza Sahip Çıkmalıyız !
 
Yaşam su ile başlar. Su yoksa yaşam da yoktur. Kirletilmiş su ise ölüm demektir. Suya sahip çıkmak, yaşama sahip çıkmaktır. Dünya Su Günü'nde; kentimizde, bölgemizde su kaynaklarımızı,  yaşamımızı  tehdit eden faktörlere karşı sesimizi yükselteceğiz. 

22 Mart 2008 Cumartesi Dünya Su Gününde

Saat 12:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda

25 Mart 2008 Salı – “Uluslararası SuPolitik” Sempozyumu’nda

Saat (10:30-17:00) de MMO / Tepekule - Anadolu salonunda

Buluşalım

SU BULUŞMASI, suya ve yaşama sahip çıkmamızın ilk adımı olacaktır. İlk adımımızda sesimizi ne kadar gür çıkartırsak, ne kadar çok olursak, suya ve yaşama saldırıları önlememiz o kadar kolay olacaktır. Su vazgeçilemez bir haktır.

Şimdi suyumuza sahip çıkma zamanı, yarın geç olacaktır.

Çeşmelerimizden zehir akmasın.

Gediz, K.Menderes, Bakırçay TEMİZ AKSIN

SU HAKTIR .! SU YAŞAMDIR .! SATILAMAZ…!

TOPRAĞINA, SUYUNA SAHİP ÇIK..!

Alevi Haber - 18 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.