Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez

Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez

Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız EngellenemezPir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Şubesi'nin inşaatı uzun süreden beri devam eden ve...

A+A-

Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız EngellenemezSultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultanbeyli Şubesi'nin inşaatı uzun süreden beri devam eden ve çeşitli adli ve bürokratik girişimlerle engellenmeye çalışılan Cemevi inşaatının tamamlanabilmesi için bir dayanışma şenliği düzenlendi.

6 Temmuz Pazar günü Sultanbeyli Cemevi bahçesinde düzenlenen şenlikte bir konuşma yapan PSAKD Sultanbeyli Şube Denetleme Kurulu üyesi Sadegül Çavuş, devletin Alevileri yok saydığını, asimile etmeye çalıştığını, cemevlerini ibadethane olarak kabul etmediğini belirterek, "Sultanbeyli'de yüzlerce kaçak yapı var. Önce onlardan başlayın. Gidin zenginlerin villalarını yıkın, milletvekillerinin villarını yıkın. Cemevi inşaatımızı hiçbir güç engelleyemeyecektir. İbadethane hakkımızı için direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Şenlikte sahne alan İrfan Genç, Ali Yılmaz, Aşık Ahmet Yıldız, Kul Aşık Oral Polat söylediği türkülerle ve deyişlerle etkinliğe renklendirdiler. Pınar Sağ, Erdal Bayrakoğlu, Grup Yorum ve ortak olarak sahne alan Erdal Erzincan, Tolga Sağ ve Muharrem Temiz etkinlikte yoğun ilgi gördü.

PSAKD Alibeyköy Şubesi Cemevi semah ekibinin sunduğu semah gösterimi ilgiyle izlenirken Tiyatro Simurg'un hazırlamış olduğu "Sivas yanalı 15 yıl oldu" adlı tiyatro ise büyük beğeni topladı. Saat 22:00'de sonra eren şenliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez
Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez
Sultanbeyli : Cemevi Hakkımız Engellenemez

ALEVİ HABER AJANSI - 7 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.