Sultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban Serbest

Sultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban Serbest

Sultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban SerbestPir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Sultanbeyli'de yapılmak istenen cemevine "cemevi...

A+A-

Sultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban SerbestSultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban Serbest

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından Sultanbeyli'de yapılmak istenen cemevine "cemevi arazisinin su havzasında olduğu" gerekçesiyle engel olan, dernek yönetimi hakkında dava açarak YASALARI hatırlatan Sultanbeyli Kaymakamı ve Belediye Başkanı yanıbaşlarında ki TÜRBANLI ÖĞRETMENİ göremediler.

Sultanbeyli Kaymakamı Kaya ÇITAK imzasıyla 4 Nisan 2006'da PSAKD Sultanbeyli Şubesi yönetim kurulu üyelerine gönderilen yazıda, cemevi inşaatın kanunlara aykırı olduğu bildirilerek, temel atma ve inşaatın Dernekler Kanunu'na aykırı olduğu belirtilmişti. Sultanbeyli Belediyesi ise Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunarak Dernek yönetimi hakkında ceza davası açtırmıştı. Cemevi söz konusu olunca Alevilerin önüne YASALARI, KANUNLARI ve YÖNETMELİKLERİ koyan Kaymakam ve Belediye Başkanı, KANUN TARAFINDAN AÇIKÇA YASAKLANAN KAMU KURUMLARINDAKİ TÜRBAN YASAĞINININ ÇİĞNENMESİNE GÖZ YUMDULAR. Konu hakkında bugün kü Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan haberi aktarıyoruz:

Kaymakam ve türban aynı sınıfta

Sultanbeyli'de Cemevi Yasak, Türban SerbestSultanbeyli Kaymakamı Kaya Çıtak ile AKP'li Belediye Başkanı Ersoy'un, kitap dağıtımı yaptığı imam hatip lisesi sınıfında bir öğretmenin türbanıyla ders vermesine göz yumması, tepki çekti

Sultanbeyli Kaymakamı Kaya Çıtak (solda), AKP'li Belediye Başkanı Alattin Ersoy (ortada) ve türbanlı öğretmen aynı sınıfta.

Sultanbeyli ilçesindeki imam hatip lisesinde öğretmenlerin türbanlı olarak derslere girdiği belirlendi. Türbanlı öğretmenin derse girdiğini kanıtlayan fotoğraf karesinde, Sultanbeyli Kaymakamı Kaya Çıtak ve AKP'li Belediye Başkanı Alattin Ersoy 'un da yer alması, AKP'nin kadrolaşmasının boyutlarını gözler önüne serdi. Fotoğraf, üniversitelerde türban serbestisini savunan AKP'nin, İstanbul'un gözlerden uzak birçok semtinde kamu görevlilerinin de bilgisi dahilinde "liselerde dahi" türbana geçit verdiğini ortaya koyuyor.

Geçen eğitim-öğretim yılı bitiminde Sultanbeyli Belediyesi'nce ilçede üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerine ÖSS hazırlık kitabı dağıtımı kampanyası başlatıldı. Aydos Anadolu Lisesi ve Sultanbeyli İmam Hatip Lisesi'nde yapılan kitap dağıtıma, Sultanbeyli Kaymakamı Çıtak ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Ersoy da katıldı. 9 ay önce düzenlenen kitap dağıtımı kampanyası sırasında çekilen fotoğraflar, AKP'li Belediye Başkanı Ersoy ile Sultanbeyli Kaymakamı Çıtak'ın kitap dağıttığı sınıfta bir öğretmenin türbanı ile ders verdiğini ortaya çıkardı.

'YÖNETMELİĞE UYUN YAZISI YAZDIM'

Sultanbeyli Kaymakamı Çıtak ise sınıftaki türbanlı kadının öğretmen olduğunu bilmediği savunmasını yaptı. Çıtak, "Bize kitap dağıtımına gittikten sonra o okulda türbanlı öğretmen çalışıyor diye ihbar geldi. Bu ihbar üzerine 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uyun' yazısı yazdım" dedi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Ersoy ise uygulamayı savundu.

Belediye Başkanı'nın ve Kaymakam'ın bu olaya göz yummasının normal olduğunu anımsatan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hiçbir okulda çalışan öğretmen türban takamaz. AKP kadrolaşmasını eğitim-öğretime de yansıttı. Düşünün, bir belediye başkanı ve kaymakamın yanında öğretmen türbanı ile sınıfta bulunabiliyor. " dedi.Eğitim-Sen Kartal Şube Başkanı Feyzullah Coşkun da AKP iktidarıyla birlikte eğitim sisteminde bu tür uygulamaların sıklaştığı bilgisinin sık sık kendilerine ulaştığını belirtti.

NİHAN İNAL / CUMHURİYET - Alevi Haber - 18 Mart 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.