'Sünniler daha dertli'

'Sünniler daha dertli'

'Sünniler daha dertli'"Yahu İbo, bunların derdi bizden de çokmuş."Alevi çalıştaylarının yankıları sürüyor....

A+A-

'Sünniler daha dertli''Sünniler daha dertli'

"Yahu İbo, bunların derdi bizden de çokmuş."

Alevi çalıştaylarının yankıları sürüyor. Çalıştaylardan geriye çözüm önerileri ve tartışmalarla beraber renkli anekdotlar da kaldı.

Bunlardan biri son çalıştayda, dostlukları eskiye dayanan ünlü sanatçı Arif Sağ ile AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit arasında yaşandı. Arif Sağ, Sünnilerin yaşadığı sorunları duyunca şaşkınlığını, "Yahu İbo, bunların derdi bizden de çokmuş." sözleriyle itiraf etti. Sağ ve Yiğit arasında geçen ilginç diyaloğa yol açan gelişme şöyle yaşandı:

Çalıştayda söz alan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Alevi vatandaşların sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini söylerken, "Tek sorunlu kesim Aleviler değil." diyerek diğer kesimlere de dikkat çekti. Sünnilerin yıllardır kangren haline gelmiş sorunlarına değinen Aktay, başta başörtüsü yasağı olmak üzere bazı örnekler verdi. Prof. Aktay'ın konuşması, verdiği örnekler Arif Sağ'ı şaşırttı. Yan yana oturdukları İbrahim Yiğit'in kulağına eğilen Arif Sağ, şaşkınlığını şu sözlerle itiraf etti: "Yahu İbo, bu Sünnilerin derdi bizimkinden de çokmuş."

Ankarahaber.com - 11 Şubat 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.