Susurluk Çetesi'nden Tantan'a darbe

Susurluk Çetesi'nden Tantan'a darbe

Susurluk Çetesi'nden Tantan'a darbeBakanı devirmek için göze alınan tüyler ürperten planlar.İşçi Partisi'ndeki...

A+A-

Susurluk Çetesi'nden Tantan'a darbeSusurluk Çetesi'nden Tantan'a darbe

Bakanı devirmek için göze alınan tüyler ürperten planlar.

İşçi Partisi'ndeki aramada ele geçirilen bir belge Susurluk çetesinin dönemin İçişleri Bakanı Tantan'ı devirmek için yaptıkları planları ortaya koydu: Gazeteciler öldürülecek, cemevleri yakılacak, 6-7 Eylül benzeri olaylar yaratılacak.Ergenekon operasyonu kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramada, 2000 yılında Susurluk çetesinin gerçekleştirmeyi planladığı iddia edilen büyük provokasyonla ilgili bilgi notu çıktı.

Susurlukçuların, dönemin Anasol - M Hükümetini ve İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ı devirmek için harekete geçtikleri ileri sürülen, 16 Aralık 2000 tarihli bilgi notunda, "Önümüzdeki 15 gün içinde düşünülen büyük provokasyonlar arasında daha çok ses getirecek, Gazi olaylarını geride bırakacak saldırılar gerçekleştirecekler. Bunlar şöyle:

1. Cemevleri yakılmaya çalışılacak.

2. Sünni - Alevi çatışması çıkartmak. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da düşünülüyor" ifadeleri yer aldı.

9 gazeteci öldürülecek

Bilgi notunda gerçekleştirilecek diğer provokasyonlar şöyle anlatılıyor: 1 ay içinde, İstanbul'da, 4'ü polis muhabiri olmak üzere, toplumsal olaylarda görevli 5 gazeteci ile, başka alanlarda görevli 4 gazeteci; yani toplam 9 gazeteci öldürülecek. Ardından bütün gazeteler ve gazeteciler büyük tepki gösterecek. Ortalık karışacak. Geçmişte Mardin'de öldürülen Sabah gazetesi muhabirinin katilini deşifre edecekler. Muhabiri PKK'nin öldürdüğü söylenmişti.

Oysa öldüren Özel Harekatçı polisler. Çek-senet işi yapan bazı mafya gruplarıyla irtibata geçen, maddi sıkıntı içinde olan eski Susurlukçular, bu fırsattan istifade ederek büyük hadiselerle Hükümet'i devirmek ve polisi yıpratma planının içinde olacaklar. 6-7 Eylül benzeri bir hareket yaratarak, azınlıklara ait işyerlerini yağmalayacak ve tahrip edecekler."

İşi yapacakların niteliği

Provokasyonları gerçekleştirecek kişilerle ilgili olarak ise belgeye şu not düşülmüş: "Bu işleri yapacak şahısların niteliği: Çalıştıkları kurumlardan atılan, uzaklaştırılan, halen yargılanan, halen firari olan, görevde oldukları dönem Güneydoğu'da çalışmış olan; Uzman Çavuş, Astsubay ve Özel Timciler.

"POLiS YÜRÜYÜŞÜNÜ AĞAR DESTEKLEDi"

Bilgi notunda, 11 Aralık 2000 tarihinde İstanbul Gaziosmanpaşa'da çevik kuvvet otobüsüne gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 polisin şehit olmasından sonra, kamuoyuna 'polis isyanı' şeklinde yansıyan protesto yürüyüşüne de değiniliyor. Söz konusu izinsiz protestoyu Mehmet Ağar'ın desteklediği belirtilerek, "Emniyet teşkilatı içinde gücünü kaybeden, Tantan'ın yaptığı atamaları engelleyemeyen MHP, ANAP ve FP'li milletvekilleri Çevik Kuvvet yürüyüşünü perde arkasından desteklediler.

Yürüyüşe yol verdiler, cesaret verdiler. Olay, polise saldırıdan bir hafta önce tezgahlandı. Söz konusu milletvekilleri 11 kişi. Devlet kurumlarında bu 11 milletvekili isim isim biliniyor" iddiasına yer veriliyor. Mehmet Ağar'la ilgili olarak şunlar kaydediliyor: "Ölen polislerin cenazesine gelmeyip çelenk göndermesi numara. Cenazeye ve yürüyüşe gelmeyip, 'Ben bu işin içinde yokum' demek istiyor.

Ali KUŞ- İSTANBUL
BUGÜN - 24 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.