Tarsus Alevileri: 8 Kasım'da İstanbul'dayız

Tarsus Alevileri: 8 Kasım'da İstanbul'dayız

Tarsus Alevileri : 8 Kasım'da İstanbul'dayız 8 Kasım tarihinde İstanbul’da "Büyük Alevi Mitingi"nin Yapılacağı Bildirildi(Çukurovavitrin-Tarsus)...

A+A-

Tarsus Alevileri : 8 Kasım'da İstanbul'dayızTarsus Alevileri : 8 Kasım'da İstanbul'dayız
 
8 Kasım tarihinde İstanbul’da "Büyük Alevi Mitingi"nin Yapılacağı Bildirildi

(Çukurovavitrin-Tarsus) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hasan Güvendir ve Alevi Birliği Fedarasyonu Disiplin Kurul Üyesi Aydın Polat, ortak bir açıklama yaparak, 8 Kasım tarihinde İstanbul’da "Büyük Alevi Mitingi" yapılacağını söylediler.  

Dernek binasında gazetemize bir açıklama yapan Güvendir ve Polat, mitingte vurgu yapılacak başlıklar hakkında şu bilgileri verdiler: 8 Kasım 2009’da tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelip İstanbul’da buluşuyoruz.

Bu Miting; demokrasi içindir, laiklik içindir, insan hakları içindir. Eşit yurttaşlık hakkı içindir. Sivil, demokratik, özgürlüçü bir anayasa içindir.

Bu Miting; Ayrımcılığa son verilsin. AHİM ve Danıştay kararları uygulansın, zorunlu din dersleri kaldırılsın, Diyanet lağvedilsin, Cem ve kültür evlerimiz yasal statüye kavuşsun, Madımak Oteli müze olsun, Alevi köylerine camii yapılmasın, Asimilasyon politikaları son bulsun, diyedir.

Bu Miting, Özelleştirmeler son bulsun, Sendikasızlaştırma, örgütsüzleştirme son bulsun, Cinsiyetçi yaklaşımlar son bulsun, Eşit iş’e, eşit ücret ödensin, Seçim barajı kaldırılsın, Dokunulmazlıklar kaldırılsın, Zamlar geri alınsın, İMF politikaları sona ersin, Emperyalistler evine dönsün, Annelerimiz artık ağlamasın, Kürt sorunu demokratik, barışçıl yolla çözülsün, Yurt’ta barış, dünya’da barış olsun, diyedir.  

Bu Miting; Eğitim, sağlık parasız olsun, Şeriatçı yükseliş dursun, Kimse, dilinden, dininden, kökeninden dolayı sorgulanmasın, diyedir.

Bu Miting;  Bin yıllardır bu toprakların bir gerçeği olan Alevi varlığının her aşamada inkar edilmesine dur demek içindir.

Bugün ise AKP gericiliğince daha da azgınlaşarak sürdürülen bu yok sayma politikalarının sona erdirilmesini sağlamak ve “Alevi Çalıştayı”na sunduğumuz taleplerimizin kabulü içindir.

Yurdun dört bir yanından yola çıkacak.  

8 Kasım 2009 Pazar günü İstanbul’da olacağız.

Tarihe iz bırakmak adına;  

GELİN CANLAR BİR OLALIM  

MİTİNG: 8 KASIM PAZAR - İSTANBUL  

Toplanma Yerleri :

Saat 11:00’de

Tepe Nautilus,

Haydar Paşa Numune Hastanesi Önü.

Salı Pazarı  

Miting : Saat 13.00

Kadıköy Meydanı

MİTİNGE KATILMAK İSTEYEN CANLAR TARSUS PİRSULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİNE İSİMLERİNİ YAZDIRA BİLİRLER

KAYNAK : YeniceVitrin.net - 28 Ekim 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.