Tarsus PSAKD, Bahar Şenliği Düzenledi

Tarsus PSAKD, Bahar Şenliği Düzenledi

Tarsus PSAKD, Bahar Şenliği DüzenlediTarsus Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pazar günü baraj mesire alanında bahar şenliği düzenledi....

A+A-

Tarsus PSAKD, Bahar Şenliği DüzenlediTarsus PSAKD, Bahar Şenliği Düzenledi

Tarsus Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Pazar günü baraj mesire alanında bahar şenliği düzenledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte halaylar çekilip türküler söylendi.        

Daha sonra bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir şunları söyledi;           

“Derneğimiz  on altıncı yüzyılda yaşayan “yol önderi”, “inanç adamı”, mücadele insanı”, “ozan” Pir Sultan Abdal’ın tarihsel mirasını sahiplenip, kucaklayan  bir örgüttür.

Pir sultan Abdal’ın tarihsel kişiliğinin, özünü, zulme, zorbalığa, haksızlığa  karşı duruşu oluşturur. O, ezilenden, yoksuldan, mazlumdan yana tavır almış deyişleri bu tutumunun ifadecisi olmuş, bu yolda yaşamını dahi feda etmekten çekinmemiş bir ulu insandır. Pir Sultan Abdal’ın ozan yanı ile mücadeleci yanı Osmanlı zalimlerinin tüm engelleme yok etme çabalarına karşın, çağlar öncesinden günümüze kadar ulaşmıştır. İşte biz böyle bir örgütün hizmetkarı olmak için yola çıkmış bulunuyoruz bu yolda başarılı olmak için sizin el vermenizi istiyoruz.”dedi.

KAYNAK : Yenidogus.net - 19 Mayıs 2009 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.