Tekel işçilerinin direnişi 6. gününde

Tekel işçilerinin direnişi 6. gününde

Tekel işçilerinin direnişi 6. gününde    Ankara’da ki Tekel direnişi bugün 6. gününe girdi. Gece gündüz...

A+A-

Tekel işçilerinin direnişi 6. günündeTekel işçilerinin direnişi 6. gününde  
 
Ankara’da ki Tekel direnişi bugün 6. gününe girdi. Gece gündüz Türk-İş Genel Merkezi’nde bekleyen sendikalı işçiler “Yılgınlık yok direniş var” sloganıyla mücadelelerinin sürdürüyorlar.

Direnişçi işçiler ayakta

Ankara polisinin vahşi saldırısı sonrası Sakarya Caddesi’nde bulunan Türk-İş Genel Merkezi önünde direnişlerini sürdüren işçiler soğuğa ve yorgunluğa rağmen ayakta duruyor. Bugün 6. gününe giren direnişe yeni katılımlarda oluyor.

Tekel direnişinin 6. Gününde işçiler yine sabah saatlerinden itibaren Türk-İş önünde eylemlerine başladılar. “Yılgınlık yok direniş var”, “Tekel işçisi direnişin simgesi”, “Hükümet istifa”, “Tayyip istifa”, “Tekel işçisi AKP’yi yıkacak”, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Zafer direne emekçinin olacak”, “AKP halka hesap verecek”, “Genel grev genel direniş” sloganlarıyla gün boyu eylemlerini sürdüren işçilere destek ve dayanışma ziyaretleri de vardı.

Dayanışma sürüyor

DİSK/Genç Sen üyesi öğrenciler Türkiye’den katılımlarla Tekel işçilerine desteğe geldiler. Demokratik Haklar Federasyonu’ da aynı saatlerde bir destek ziyaretinde bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, SES Ankara Şubesi ve Ankara Tabip Odası, polisin 17 Aralık günü yaptığı saldırıyla ilgili ortak bir açıklama yaptılar. Polis saldırısı sonrası omuriliği kırılan bir işçinin halen Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altında olduğu ve bu vahşi saldırının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Sağlık emekçilerinin ve çağdaş avukatların Tekel işçilerinin direnişine her türlü desteği vermeye devam edecekleri vurgulandı.

Herkes işçilerin direnişine sahip çıkıyor

Ankara halkı 6 gündür kentlerinde olan Tekel işçilerinin direnişine sahip çıkıyor. Kızılay bölgesindeki işyerlerinde çalışanlar işçileri sık sık ziyaret ederken, mahallelerden direnişi televizyondan görüp geldiklerini söyleyenler artarak devam ediyor.

İşçiler ise farklı eylemlerle direnişlerini sürdürecekleri belirtiyorlar.

Sendika.Org-Ankara - 20 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.