Tekke Köyünde Aydınlanma Haftası

Tekke Köyünde Aydınlanma Haftası

Tekke Köyünde Aydınlanma HaftasıAntalya- Elmalı'nın Tekke köyünde ilki düzenlenen "1. Abdal Musa Aydınlanma Haftası" etkinliklerinde, bölgede tepkilere...

A+A-

Tekke Köyünde Aydınlanma Haftası

Tekke Köyünde Aydınlanma Haftası

Antalya- Elmalı'nın Tekke köyünde ilki düzenlenen "1. Abdal Musa Aydınlanma Haftası" etkinliklerinde, bölgede tepkilere neden olan taşocakları ve HES'lerin yanısıra Alevilik tarihi ve inançlarının tartışılacağı paneller gerçekleştirilecek.

HES'LER VE TAŞ OCAKLARI TEPKİ ÇEKİYOR

Alevi inancının önderlerinden Abdal Musa Sultan'ın Elmalı'nın Tekke köyündeki türbesi uzun süredir taş ocaklarının tehdidi altında. Tekke köyünde 19-20 Mart tarihleri arasında ilki gerçekleştirlecek olan Abdal Musa Aydınlanma Haftası etkinlikleri kapsamında taş ocakları ve HES'ler tartışılacak. Abdal Musa Dergahı, Tekke Abdal Musa Dernegi ve Alevizyon Haber sitesinin ortaklaşa düzenledikleri aydınlanma haftasının ilk gününde, Abdal Musa'nın adıyla anılan bir efsaneyi de yaşatan Gömbe Uçarsu başta olmak üzere bölgenin su kaynaklarını borulara hapsedecek olan HES'ler, taş ocakları ve diğer doğa kıyımları tartışılacak. Çevre sorunlarının ve bu konudaki örgütlenme mücadelelerinin ele alanacağı panele, Akdeniz Üniversitesi Öretim üyeleri, Prof. Dr. Battal Çıplak, Prof. Dr. İbrahim Keser, Prof. Dr. Halil Kale'nin yansıra Orman Mühendisler Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Gürel Şirin,  Ziraat Mühendisi Can Kahvecioğlu, gazeteci Musa Ağacık ve Yusuf Yavuz konuşmacı olarak katılacak.

ALEVİ İNANCININ KÖKLERİ TARTIŞILACAK

Etkinliğin ikinci gününde ise "Eski Çağ'dan Cumhuriyet’e Alevilik – Abdal Musa’nın sırrı" başlığını taşıyan panelde, Alevilik tarihi ve ritüelleri tartışılacak. Ali Karul'un yöneteceği panelin konuşmacıları ise Araştırmacı Yazar Ali Yıldırım, Alevi Bektaşi Federasyonları Genel Başkanı Ali Balkız ve eski başkan Atilla Erden olacak. Şair Dedocan'ın da yer alacağı etkinlikte, Anadolu’nun İsyanı adlı belgesel film de izleyiciyle buluşacak.

Alevi Haber - 12 Mart 2011

Alevi Haber - 12 Mart 2011

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.