The Companion ( Yol Arkadaşlığı )

The Companion ( Yol Arkadaşlığı )

The Companion ( Yol Arkadaşlığı )KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜAlevi-Bektaşi müzikleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan genç...

A+A-

The Companion ( Yol Arkadaşlığı )The Companion ( Yol Arkadaşlığı )

KÜLTÜRLER ARASI KÖPRÜ

Alevi-Bektaşi müzikleri üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan genç müzisyen Ulaş Özdemir ile İranlı tambur ustası Ali Akbar Moradi’nin birlikte verdikleri konser kayıtlarından hazırlanan “Companion” albümünün Türkiye’deki dağıtımına A.K. Müzik tarafından başlandı.

Aynı zamanda Kalan Müzik’in halk müziği albümlerinde prodüktörlük yapan Ulaş Özdemir, yerel araştırmaları sırasında İran’a giderek Ali Akbar Moradi ile tanışmıştı. Özdemir ve Moradi, daha sonra Türkiye’de, Avrupa ve Amerika’da verdikleri konserlerde İran ve Anadolu ezgilerini buluşturdular. İkilinin 2006’da verdikleri konser kayıtları Hermes Record etiketiyle yurtdışında yayımlandı.

Moradi’nin Mevlana’nın şiirlerine, Ulaş Özdemir’in Aşık Meluli’nin şiirlerine dayandırdığı ezgilerle Anadolu ve İran arasında bir köprü kuruluyor. Anadolu’nun Alevi-Bektaşi ve İran’ın Ehli Hak kültürü ikilinin doğaçlamalarına yansıyor. İngilizce “yol arkadaşlığı” anlamına gelen albümün adı da ikilinin felsefi ve müzikal dostluklarını ifade ediyor.

Cumhuriyet - 11 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.