Tokat'ta aşure günü düzenlendi

Tokat'ta aşure günü düzenlendi

Tokat'ta aşure günü düzenlendiTOKAT PİR SULTAN'DA KURBANLAR KESİLDİ, AŞURE PİŞİRİLİP DAĞITILDI 3 Ocak 2010 Pazar günü...

A+A-

Tokat'ta aşure günü düzenlendiTokat'ta aşure günü düzenlendi

TOKAT PİR SULTAN'DA KURBANLAR KESİLDİ, AŞURE PİŞİRİLİP DAĞITILDI

3 Ocak 2010 Pazar günü saat 12.00 de Tokat Pir Sultan Abdal kültür Derneği Cem Evinde 5000 kişilik Kurban Pilavı ve Aşure pişirilip tüm Tokatlı Canlara dağıtıldı. Tokatlı Canlar tarafından yoğun ilgi gördü. Konuyla ilgili basına Açıklama da bulunan Şube Başkanı Muharrem ERKAN, "Anadolu Alevi gelenek ve görenekleri arasında yoğun ilgi gören aşure ve kurban etkinliğini yüz yıllardır köylerde yaptıklarının bu gün ise şehir koşullarında cem evlerinde yaptıklarını, kurban kesmelerinin nedeninin 12 imamlardan olan Zeynel Abidin’ nin sağ kurtulmasından dolayı şükür kurbanı olarak değerlendirilirken diğer bir anlamda da kabir kurbanı olarak da kesildiğini ifade etti.

Tokat şubesinin kurulalı 16 yıl olduğunu 16 yıldır bu etkinliği aksatmadan devam ettirdiklerini, ettirmeye de devam edeceklerini, Anadolu Alevi kültüründe önemli bir yere sahip olan “Muharrem orucunu ve kurban” etkinliğini devam ettireceklerini söyledi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 10 Ocak 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.