Toptan: Alevilerin taleplerini değerlendireceğiz

Toptan: Alevilerin taleplerini değerlendireceğiz

Toptan: Alevilerin taleplerini değerlendireceğizTBMM Başkanı Köksal Toptan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve beraberindeki heyeti...

A+A-

Toptan: Alevilerin taleplerini değerlendireceğizToptan: Alevilerin taleplerini değerlendireceğiz

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve beraberindeki heyeti kabulüne ilişkin, "Federasyon olarak bazı talepleri oldu. Bu talepleri önce kendi içimizde bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Yasama organı olarak ne yapabiliriz, ondan sonra da yapılabileceklerle ilgili bir çalışma yapacağız. Bu konuda nelerin yapılabileceğinin netleşmesi gerek'' dedi.

Hatay- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hatay Valisi Nusret Miroğlu ve Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu ziyaret etti.

Toptan, İskenderun Genç İşadamları Derneği'nin ''Yılın Devlet Adamı'' ödül törenine katılmak için geldiği Hatay'da, ilk olarak Vali Miroğlu ile makamında görüştü.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Toptan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve beraberindeki heyeti kabulüyle ilgili olarak, ''Alevi açılımı ve talepleri noktasında sizin rolünüz ne olacak?'' şeklindeki bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Bu konuyla ilgili Federasyon Başkanı ile görüştüm, istekleriyle ilgili bir dosyayı bana sundular. Bu istekleri genelde, yasama organının çalışmalarıyla çok ilgili değil ama bu konuda bir çalışma yaptıracağım. Bu konuda alınan sonuçları tekrar kendileriyle paylaşacağım. Ama onların kamuoyuna da yansıyan geneldeki şikayetleri, uygulamaya dönük şikayetler. Zannediyorum yakında Hükümetle konuşacaklar. Sayın Cumhurbaşkanından da randevu istediler, onunla da konuşacaklar. Biz bu talepleri önce kendi içimizde bir değerlendirmeye tabi tutacağız. Yasama organı olarak ne yapabiliriz, ondan sonra da yapılabileceklerle ilgili bir çalışma yapacağız. Bu konuda nelerin yapılabileceğinin netleşmesi gerek.''

CUMHURİYET - AA - 30 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.