TRT ve Şendiller, Dink'e Hakaretten 20 bin TL Ödeyecek

TRT ve Şendiller, Dink'e Hakaretten 20 bin TL Ödeyecek

TRT ve Şendiller, Dink'e Hakaretten 20 bin TL ÖdeyecekMahkeme, Hrant Dink'i Maraş katliamından sorumlu tutan katliamın baş sanığı Ökkeş...

A+A-

klklkjTRT ve Şendiller, Dink'e Hakaretten 20 bin TL Ödeyecek

Mahkeme, Hrant Dink'i Maraş katliamından sorumlu tutan katliamın baş sanığı Ökkeş Şendiler, sözlere yer veren TRT ve Bey Yapım Şirketi'ni 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'e programı açarak olaylarla ilgili öldürülen gazeteci Hrant Dink'i sorumlu tutmasına olanak verdiği için TRT'yi manevi tazminat ödemeye karar verdi.

Mahkeme, 24 Şubat'ta aldığı ancak dün gündeme gelen kararında, Dink'i Maraş katliamının sorumlusu olarak gösteren belgeselle ilgili TRT, Bey Yapım Şirketi ve Şendiller'i toplam 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Kararın gerekçesi önümüzdeki günlerde yayımlanacak. Ancak TRT'nin kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Dink Ailesi avukatları, TRT'de 24 Aralık 2008'de yayınlanan "Şahların Labirenti" adlı söz konusu belgesel nedeniyle Şendiler ve bu kurum yetkilileri hakkında 40 bin TL'lik tazminat davası açmışlardı.

Katliam sanığının sözleri

Şendiller, bir numaralı sanığı olduğu ancak beraat ettiği katliamla ilgili, "Alevi-Sünni çatışması yoktu. İşin içinde Hrant Dink ve arkadaşlarının kurduğu sol örgütler vardı. Hrant Dink ve arkadaşlarının örgütleri bu işleri yaptı. Zaten olaylarda ölenlerin arasında yer alan 6-7 tane sünnetsiz cesedin Alevilerle, Sünnilerle ne alâkası var?" demişti. Bu sözler büyük tepki çekmişti.

Dink Ailesi avukatları, TRT'ye gönderdikleri tekzip metninin yayımlanmaması üzerine tazminat davası açma yoluna gitmişlerdi.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Şendiler'in programa davet edilmesini kınayarak yayında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in sorumluluğunun bulunduğunu açıklamıştı.

Asıl adı Ökkeş Kenger olan Şendiller hakkındaki davanın 1991 yılında Terörle Mücadele Yasası'nın (TMY) yürürlüğe konmasıyla düştüğüne yer veren Haber-Sen, soyadını Şendiller olarak değiştiren bu kişinin, aynı yıl Refah Partisi - Milliyetçi Çalışma Partisi ittifakıyla parlamentoya girdiğini, sonra MHP'ye geçtiğini, bir süre sonra da Hrant Dink'in katilleriyle aynı fotoğraf karesinde poz veren BBP lideri Muhsin Yazicioglu'yla birlikte BBP'yi kurduğunu anımsatmıştı. (EÖ)

İstanbul - BİA Haber Merkezi - 02 Mart 2010, Salı

İLGİLİ HABERLER :

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.