TRT'de dinciliğe vize

TRT'de dinciliğe vize

TRT'de dinciliğe vizeDENEYİMLİ YAYIMCILARA TASFİYEANKARA - TRT Yasa Tasarısı ile Yayın Denetleme Kurulu’nun adı Yayın Denetleme ve Koordinasyon...

A+A-

TRT'de dinciliğe vizeTRT'de dinciliğe vize

DENEYİMLİ YAYIMCILARA TASFİYE

ANKARA - TRT Yasa Tasarısı ile Yayın Denetleme Kurulu’nun adı Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu olarak değiştiriliyor. İsim değişikliği nedeniyle, kurulda görev yapan ve dinci yayınlara vize vermeyen üyeler “araştırmacı“ kadrosuna atanarak başka görevlere kaydırılabilecek.

TRT’nin tartışmalı tasarısıyla deneyimli yayıncıların tasfiyesinin de önü açılıyor. Yasa tasarısına eklenen ve kaldırılan, ismi değiştirilen ya da birleştirilen birimlerdeki personelin “araştırmacı” kadrosuna atanarak başka birimlerde görevlendirilebilmelerini sağlayan düzenleme ile Yayın Denetleme Kurulu’nun yapısı da değiştirilecek. Tasarı üzerinde yapılan son değişikliklerle Yayın Denetleme Kurulu’nun adı “Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu” oldu. Böylece araştırmacı kadrosuna atanacaklar arasına kurul üyeleri de eklendi.

Değişikliğin ardından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Yayın Denetleme Kurulu üyelerini tasfiye ederek istediği isimlere “denetim” yaptırabilecek. TRT yönetimi bir süre önce bazı programları Yayın Denetleme Kurulu’nun denetiminden kaçırabilmek için canlı yayımlamaya başlamıştı.

FIRAT KOZOK / Cumhuriyet - 09 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.