TRT'den Muharrem Ayı Programı

TRT'den Muharrem Ayı Programı

TRT'den Muharrem Ayı ProgramıMuharrem ayı, Kerbela olayından başlayarak Aleviliğin doğuşu, geleneklerine ilişkin hazırlanan "Bir'iz",...

A+A-

TRT'den Muharrem Ayı ProgramıTRT'den Muharrem Ayı Programı

Muharrem ayı, Kerbela olayından başlayarak Aleviliğin doğuşu, geleneklerine ilişkin hazırlanan "Bir'iz", 12 gün boyunca TRT ekranlarında olacak.

Programın fragmanı için tıklayınız...

TRT tarafından hazırlanan "Bir'iz" adlı muharrem ayı özel programı, bu akşamdan (17.12.2009) itibaren 12 gün boyunca izleyici karşısında olacak.

Program, Aleviliğin doğuşu, yayılması ve geleneklerini uzman konuklar eşliğinde ele alacak.

Bu yıl 17 Aralıkta başlayacak olan Muharrem ayı ile ilgili hazırlanan "Bir'iz" programında, Kerbela olayından başlanarak Aleviliğin doğuşu, yayılması, Türkiye ve dünyadaki durumu, ritüeller, aşure, Alevi müziği, resim ve hat sanatı ile edebiyatına yer verilecek.

TRT-1 ekranlarında 28 Aralık gününe kadar hafta içi her gün yayımlanacak olan programda, tarihi süreç anlatılırken alanında uzman kişilerin yorumlarına da yer verilecek.

Programın birinci ve ikinci bölümlerinde, Hazreti Muhammed'in İslamiyet'i yayma aşamasından başlayarak 4 halife dönemi, Hazreti Ali'nin halifeliği, Muaviye ile savaşı, oğlu Hazreti Hasan'ın Muaviye ile savaşı ve en sonunda da Hazreti Hüseyin'i Kerbela'ya götüren süreç işlenecek.

***

Muharrem ayı ile ilgili 12 bölümden oluşan program sadece Muharrem ayının önemini değil aynı zamanda Kerbela Olayı’ndan başlayarak Alevilik, Alevilik inancının Türkiye’deki ve dünyadaki durumu, ritüeller, aşure, Alevi müziği, Alevi resim- hat sanatı ve edebiyatını da konu almaktadır.

Yurt içi ve yut dışında yaşayan akademisyen ve konu ile ilgili uzman kişilerle yapılan röportajlar, Alevi müziği ile birlikte ekrana gelmektedir.

BİR’iz, 17-28 Aralık’ta TRT 1’de…

TRT - 17.12.2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.