TRT'nin büyük ayıbı : Maraş Katliamı'nı Hrant Dink planladı

TRT'nin büyük ayıbı : Maraş Katliamı'nı Hrant Dink planladı

TRT'nin büyük ayıbı: Maraş Katliamı'nı Hrant Dink planladıTRT’den akıl almaz ayıp. TRT-1’de yayınlanan belgeselde Maraş Katliamı’nı bir numaralı...

A+A-

TRT'nin büyük ayıbı : Maraş Katliamı'nı Hrant Dink planladıTRT'nin büyük ayıbı: Maraş Katliamı'nı Hrant Dink planladı

TRT’den akıl almaz ayıp. TRT-1’de yayınlanan belgeselde Maraş Katliamı’nı bir numaralı sanık Ökkeş Şendiler anlattı. Şendiller’e göre yüzlerce kişinin öldürüldüğü katliam Hrant Dink ve arkadaşlarının işi

TRT’den inanılmaz ayıp. Devlet kanalı TRT-1’de yayınlanan belgeselde, suikaste kurban giden gazeteci yazar Hrant Dink Maraş Katliamı’nın sorumluları arasında gösterildi.

Taraf gazetesi yazarı Demiray Oral’ın haberine göre geçtiğimiz akşam TRT-1’de yayınlanan ‘Şahların Labirent’i belgeselinde 11 kişinin öldürüldüğü Maraş katliamı da konu edildi. Olaylarla ilgili ayrıntıların ve fotoğrafların ekrana getirildiği belgeselde katliamın bir numaralı ülkücü sanığı Ökkeş Şendiller’in görüşlerine yer verildi. Şendiller röportajda, Maraş’ta yaşananların bir Alevi-Sünni çatışması olmadığını, işin içinde Hrant Dink ve arkadaşlarının kurduğu sol örgütlerin (TİKKO) bulunduğunu söyledi.

Şendiller ayrıca, “Hrant Dink ve arkadaşlarının örgütleri bu işleri yaptı. Zaten olaylarda ölenleri arasında yer alan 6-7 tane sünnetsiz cesedin Alevilerle, Sünnilerle ne alakası var?” dedi.

Oral’ın anlatımına göre Şendiller’le yapılan röportaj sırasında ekranı da Hrant Dink fotoğrafı kapladı.

RADİKAL - 26 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.