Tunceli'de İsmet Özel hakkında suç duyurusu

Tunceli'de İsmet Özel hakkında suç duyurusu

Tunceli'de İsmet Özel hakkında suç duyurusuŞair İsmet Özel, yine ırkçı sözler sarfetti.TUNCELİ - Şair İsmet Özel’in...

A+A-

Tunceli'de İsmet Özel hakkında suç duyurusuTunceli'de İsmet Özel hakkında suç duyurusu

Şair İsmet Özel, yine ırkçı sözler sarfetti.

TUNCELİ - Şair İsmet Özel’in Alevilerle ilgili sözleri Tuncelileri kızdırdı. Tunceli Barosu’na üye avukatlar Özgür Ulaş Kaplan, Ceyhun Demir, Enver Edal Şimşek, Barış Yıldırım, Bülent Taş, Seda Kaya Taş ve Düzgün Akyol, önceki gece Habertürk televizyonuna konuşan Özel’in Alevilere hakeret ettiğini öne sürdü. Dün Tunceli Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi veren avukatlar şu iddiaları dile getirdi:

“Balçiçek Pamir tarafından sunuculuğu yapılan Karşıt Görüş adlı programda katılımcı İsmet Özel tarafından Aleviliğe yönelik hakaret içeren sözler kullanılmıştır. Özel, Aleviler’i, Haçlı seferlerinden sonra dağa sığınan gayrimüslimler olmakla suçlamıştır. Özel konuşmasında, ‘Türk olmayana ‘gavur’ denir. Gavurda akıl olsa Müslüman olurdu. Aleviler de Müslüman olamazlar. Aleviler, Haçlı ordularının Anadolu’daki kalıntıları. Anadolu sadece Türk yurdudur. Alevilik ilkelliktir. Bunu herkes kolaylıkla gözlemleyebilir. Aleviler, Haçlı Seferleri başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra burayı terk etmek istemeyen Avrupalılardır’ şeklinde birçok açıklamada bulunmuştur.

Şüpheli söz konusu beyanları ile bir inanç ve bu inanca mensup vatandaşlara yönelik hakaret ettiği gibi bu sözlerini basın yolu ile dile getirmiştir. Halkı dil, din, ırk ve bölge farkı gözeterek, kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gibi bir inancı açık şekilde aşağılamıştır. Bu sözlerin suç teşkil ettiği çok açık bir şekilde ortadadır. Özel ve yayın boyunca suç teşkil eden fiillere müdahalede bulunmayan televizyon yetkilileri hakkında kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz.”

Radikal - DHA - 25.12.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.