Tunceli'yi ayağa kaldıran sürgün

Tunceli'yi ayağa kaldıran sürgün

Tunceli'yi ayağa kaldıran sürgünTunceli’de Eğitim-Sen eski şube başkanı Süleyman Güler’in atamasının Çankırı’ya...

A+A-

Tunceli'yi ayağa kaldıran sürgünTunceli'yi ayağa kaldıran sürgün

Tunceli’de Eğitim-Sen eski şube başkanı Süleyman Güler’in atamasının Çankırı’ya yapılmasını ‘sürgün’ olarak değerlendiren öğretmenlerin başlattığı yürüyüşe halkın büyük katılımı oldu

TUNCELİ’de, Eğitim-Sen eski şube başkanı olan öğretmen Süleyman Güler’in Çankırı'ya atamasını protesto amacıyla yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir gösteri yapıldı.

Tunceli’de Eğitim-Sen eski şube başkanı Süleyman Güler adlı öğretmenin atamasının Çankırı’ya yapılmasını ‘Sürgün’ olarak değerlendiren yaklaşık 200 öğretmen, sabah saat 11.00’de Merkez Dr. Mehmet Kahraman sağlık ocağı önünde toplanarak vizite eylemi yapıp derslere girmedi. Vizite eyleminden sonra sağlık ocağından çıkan öğretmenlere dışardan bekleyen kalabalık bir grup da destek verdi. Grup daha sonra pankart, döviz ve sloganlar eşliğinde Devlet Hastanesi önünde toplanarak yürümeye başladı. Yaklaşık 500 kişi ile başlayan yürüyüşe katılanların sayısı, Hastane ve Cumhuriyet caddesine gelindiği vatandaşların katılımı ile yaklaşık 2 bine yükseldi. Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ile belediye çalışanlarının da katıldığı yürüyüş, sanat sokağında 5 dakika oturma eylemi ile devam etti.

Buradan tekrar sloganlar eşliğinde yürüyen protestocular, Cumhuriyet caddesinden basın açıklamasının yapılacağı yeraltı çarşısının üzerine geldi. Burada toplanan kalabalık sık sık, ‘Vali istifa’, ‘Sürgünler durdurulsun’, ‘Milli eğitim müdürü istifa’, ‘Eğitim hakkımız engellenemez’ ve ‘Daniska Hükümet istemiyoruz’ sloganları atarak burada da oturma eylemi yaptı. Toplanan kalabalığa hitap eden Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Erkan Eslek, yönetim kurulu üyeleri Süleyman Güler'in sürgün edilmesini kabul etmediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Sürgün artık bir politika olarak uygulanıyor. Biz sürgünlerin bir insanlık suçu olduğunu düşünüyoruz. Bunu yapanlar insan dışı yaratıklardır. Bunu yapanlar insanlık suçu işliyorlar. Biz bugün bütün yüreğimizle bütün duyarlılığımızla bu alanda bu sürgün politikasını protesto ediyoruz ve sürgünlerin derhal durdurulmasını istiyoruz. Anadolu lisesinde özürlü kadrosunda çalışan ve büyük ölçüde görme engelli olan bir vatandaşımızın hakkını savunmak için çeşitli girişimlerde bulunan Süleyman Güler, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sürgününü çıkarmış okul müdürünü de ödüllendirmiştir.”

GÖRME ENGELLİNİN HAKKINI ARADIĞIM İÇİN SÜRÜLDÜM

Süleyman Güler adlı öğretmen ise, Türkiye’de kamu emekçilerinin birçok konuda hak sahibi olmadığını ifade ederek, “Güvencesiz çalıştırılan birçok vatandaşımız var. Ben de görme özürlü olan bir Milli Eğitim çalışanına haksızlık yapıldığı ve görme engelli olan ve gözleri büyük ölçüde görmeyen bir arkadaşımızın kazan dairesinde çalışmasına karşı çıktığım ve açıklama yaptığım için beni sürgün ettiler. Ama ben asla haklarımızı savunmaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Ferit DEMİR/TUNCELİ - RADİKAL - 10 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.