Türbanlı saldırıya tepki

Türbanlı saldırıya tepki

Türbanlı saldırıya tepkiİzmir’de Sağlık Ocağı’nda türbanla görev yapan Dr. Kuray'ın fotoğrafını çeken muhabirimize...

A+A-

Türbanlı saldırıya tepkiTürbanlı saldırıya tepki

İzmir’de Sağlık Ocağı’nda türbanla görev yapan Dr. Kuray'ın fotoğrafını çeken muhabirimize saldırmasına tepki gösterildi. Kuray, muhabirimizin fotoğraf makinesini de çöpe atmıştı

Türbanla çalışan Dr. Kuray, fotoğrafını çeken muhabirimize hem kendisi saldırdı hem de bazı hastaları saldırttı.

İzmir’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı Nilüfer Öz Yamanlar Sağlık Ocağı’nda türbanla görev yapan Dr. Bilge Ceren Kuray’ın, fotoğrafını çeken Milliyet muhabiri Mehmet Çalıkoğlu'na saldırmasına tepki yağdı. Kuray, muhabirimizin fotoğraf makinesine el koymuş, fotoğrafları sildikten sonra makineyi çöpe atmıştı. Eli incinen muhabirimiz, bazı fotoğrafları bir programla kurtarmayı başarmıştı. Sağlık Müdürlüğü saldırıyla ilgili olarak inceleme başlattı. Sardırıyla ilgili tepkiler şöyle:

Mehmet Gençgönül (İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı): Hem türbanla kamusal alanda görev yapmak, hem de kendisi gibi görev başındaki bir kamu görevlisine yapılanlar yanlıştır. Konuyla ilgili süratli bir inceleme başlatıldı. Müdür yardımcılarından bir arkadaşımız görevlendirildi.

Dr. Mustafa Vatansever (Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi): Başbakan'ın yarattığı gerginlik politikası illerimize yansıyor. TTB olarak sağlık ortamına yaratılmaya çalışılan bu şiddet ve gericileştirme çabalarına karşı aydınlık, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini yüceltme çabalarında basın emekçileriyle birlikte politikalarımızı sürdüreceğiz.

‘Bakanlık özendiriyor’

Dr. Suat Kaptaner (İzmir Tabip Odası Başkanı): Türbanla çalışmak, en azından kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı. Ancak, ne yazık ki Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı bir genelge var. Bu genelgeye göre Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görüntü alınmasına yasak getirildi.

Sağlık Bakanı, bu tip görüntüler, haberler yayınlandığında bunların yalan, montaj olduğunu söylüyor. Bu bir özendirici yaklaşımdır.

Ergun Demir (Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Başkanı): Bu olay, hükümetin yarattığı gerilim politikasının yerele yansımasıdır, kınıyoruz. Tüm bu olanlar merkezin işsizliği, yoksulluğu, sosyal güvensizliği, krizi türbanla örtmesidir. 

Erol Akıncılar (İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): Kamu görevi yapan bir gazeteciye, kamu görevlisi türbanlı bir doktorun saldırması üzücü. Doktorun bir yerden aldığı güçle bu olayı yarattığını sanıyoruz. Bu bir başlangıçtır. Devamı gelecektir. Türban sadece üniversitede değil, kamu kurumlarında da kargaşa yaratacaktır.

Macit Sefiloğlu (Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı): Bir AKP milletvekilinin, "Türban kamuya girecek" dediği gibi, bu tip olaylar yavaş yavaş hayatımıza girecek. Saldırıyı kınıyoruz.

Bakanlık: Soruşturuyoruz

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrümçüoğlu, konuyla ilgili olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yargı sürecinden ayrı bir soruşturma başlatıldığını ifade ederek, “Personelimizle ilgili soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

BANU ŞEN İzmir / MİLLİYET - 19 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.