Turgut Öker

Turgut Öker

1961 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı İslim Köyü'nde doğdu.1973 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde işçi çalışan ailesinin yanına...

A+A-

1961 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı İslim Köyü'nde doğdu.

1973 yılında Almanya'nın Hamburg kentinde işçi çalışan ailesinin yanına geldi. Kısa bir süre kaldıktan sonra Türkiye'de yatılı Ulaş Ziraat Meslek Okulu'na gönderildiç Daha sonra İstanbul kartal'da lise öğrenimini tamamladı. 1980'de Almanya'ya döndü.

Lüneburg şehirinde yabancılara yönelik çalışmaları sonrasında Lüneburg Üniversitesi'nde Sosyal Danışmnlık eğitimini tamamladı ve 8 yıl Hamburg'ta sosyal danışman olarak çalıştı. 1992 - 1993 yıllarında Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanlığı, 1993'den 1996'ya kadar Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreterliği yaptı. 2000 yılının Ocak ayından bu yana AABF Genel Başkanlığını yürüten Turgut Öker 2002 yılından sonra uzun yıllar Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyon'u (AABK) Genel Başkanlığı görevini yaptıktan sonra Konfederasyonun Onursal Başkanı olarak 7 Temmuz 2015 Genel Seçimlerimde HDP'den İstanbul Milletvekili seçildi. 1 Kasım seçimlerinde HDP'den İstanbul adayı olmasına rağmen Adaylık sırası üzerinde oynanarak Vekillikten edildi.

Turgut Öker mücadeleci ve Örgütleyici bir Önder olarak Makedonyada yaşayan Bektaşi Azınlığın sorunlarına ulaşan, Madımak Oteli önüne Onbinleri yığmayı başaran bir isim olarak günümüzün modern ve Çağdaş Alevi Önderlerinden birisi olarak Onurlu duruşundan tavzi vermeksizin mücadelesine devam ediyor.

Öker evli ve iki kız çocuğu var.

Turgut Öker Resimleri için tıklayınız turgut öker resimleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.