Turgut Öker, AABK adına bağımsız milletvekili adayı

Turgut Öker, AABK adına bağımsız milletvekili adayı

Turgut Öker, AABK adına bağımsız milletvekili adayı Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker'in 12 Haziran Seçimlerinde...

A+A-

Turgut Öker, AABK adına bağımsız milletvekili adayı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker'in 12 Haziran Seçimlerinde Bağımsız Milletvekili adayı olacağı açıklandı. AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Sevgili dostlar, 12 Şubat 2011 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel şehrinde AABK GYK toplantısını gerçekleştirmiştir. Toplantıda özelikle 12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye’de yapılacak genel seçimler geniş bir şekilde değerlendirilmiştir.

AKP ve yandaşlarının iktidarı Türkiye’de birçok kesim ve Aleviler tarafından edişe ve kaygıyla izlenmektedir. Bu durum karşısında sessiz kalmak doğru bir tavır olmadığı AABK tarafından kabul görmüştür. Bu nedenle, AABK tarafından uzun bir süredir Alevilerin Türkiye’de mutlaka siyasete müdale etmesi ve aktif rol alması gerektiğinin altı hep çizmiştir.

Seçim süreçi boyunca, Alevilerin istem ve taleplerinin gündeme gelmesi, Alevilerin beklentilerinin kamuoyu tarafından tartışılması son derece önem kazanmaktadır. Ayrıca, TBMM kürsüsünde Alevilerin temsil edilebilmesi ve görüşlerinin dillendirilmesi de bir o kadar önem ve anlam kazanmaktadır.

Tüm bu görüşler ışığında, AABK Genel Başkanı Sayın Turgut Öker’in 12 Haziran 2011 tarihinde Türkiye’de yapılacak genel seçimlerde AABK adına bağımsız olmak koşuluyla milletvekili adayı olmasına rızalık vermiş, maddi ve manevi destekleme kararı almıştır.

AABK tarafından alınan bu kararın, AABF 12. Olağan Seçimsiz Genel Kurulu’ndan önce tüm üyelerimiz arasında değerlendirilmesi ve toplantıya hazırlıklı gelebilmeniz açısından AABK tarafından alınan karar ve görüşleri bilginize sunuyoruz. Bu konuda görüş ve düşünceleriniz açımızdan son derece önemlidir.

Sevgi ve saygılarımızla

Hüseyin Mat

AABF Genel Sekreteri"

Alevi Haber - 17 Şubat 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.