Turgut Öker Halkla Buluşuyor

Turgut Öker Halkla Buluşuyor

Turgut Öker Halkla Buluşuyorİstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Turgut ÖKER'in 1. Halk Buluşması etkinliğine davet yazısını...

A+A-

Turgut Öker Halkla BuluşuyorTurgut Öker Halkla Buluşuyor

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Turgut ÖKER'in 1. Halk Buluşması etkinliğine davet yazısını yayınlıyoruz:

"İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı Turgut Öker, pek çok sanatçının katılımıyla 29 Nisan'da Kartal'da 1. Halk buluşmasını gerçekleştiriyor...

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Turgut Öker, Meclise Can Gelecek seçim kampanyasına destek sunan ve katılan sanatçılarla birlikte 29 Nisan Cuma günü Kartal’da halka buluşacak.

Seçimlere az bir zaman kaldı. Adayların bir bir seslerini yükseltmeye başladığı bugünlerde dikkat çeken bir isim de Alevilerin, “Biz’den biri meclise girecek” diyerek aday gösterdikleri Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker.

Şimdi Aleviler tek ses, tek nefes, tek yürek olarak meclise adım atmayı bekliyor. Bu adımlarını ise 1. Halk buluşması kapsamında sanatçılarla birlikte Kartal Serenat düğün salonunda kitlesel bir buluşmayla gerçekleştirecekler. Pek çok sanatçının katılımı ile gerçekleşecek etkinlikte; Pınar Sağ, Zafer Gündoğdu, Tolga Sağ, Ali Asker, Özcan Türe, Arzu Şahin, Fuat Saka, Hüseyin Turan, Oğuz Aksaç, Sevcan Orhan, Emekçi , Mustafa Özarslan gibi onlarca sanatçı hem destek sunacak hem türkülerini söyleyecekler…

Turgut Öker Alevilerin sesi, nefesi olurken,  “Meclise Can Gelsin” ki, Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın!, Diyanet İşleri Başkanlığı Lağvedilsin!, Cemevlerine yönelik ayrımcılık son bulsun!, Madımak Oteli Müze olsun!” diyor. Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas, Ümraniye ve Gazi’de kaybettikleri canlar için ve bu katliamların utancıyla tüm Türkiye’nin yüzleşmesi için Meclisin kapısını zorluyor.

Bağımsız aday göstererek biz de varız ve eşit haklar temelinde kardeşçe, bir arada yaşamak istiyoruz diyen Aleviler, bu çıkışları ile kendilerini yıllardır vitrin süsü, oy deposu olarak gören siyasal partilere de artık yeter diyorlar. Ve bu süreci “ Maktülün katiline aşık olması sendromu”ndan kurtulabilmek için bir fırsat olarak görüyorlar.  “Tutkuyla bağlı olunan siyasi partinin tüm geçmişine şöyle bir bakıldığında, Koçgiri de bu parti zamanında oldu, Dersim de. Sivas’ta canlar yanarken iktidarda bunlar vardı.  Köyden köye gezen dedelerimizi kör makasların altına yatırıp sakallarının yarısını ibret-i alem için kestikten sonra öylece ortalığa bırakanlar da onlardı. Cem’e katıldığımız için bu parti iktidarında yıllarca hapislerde çürüdük. Seksen beş yıldan bu yana tüzüğüne, programına Alevi kelimesini, taleplerini koymayı zûl saymış bir partiye kurtarıcı muamelesi yapmak nasıl bir çaresizliktir? Kaç defa bel bağladık biz bu partiye, bu kaçıncı hayal kırıklığımız olacak?” diyor Öker.

Bu sözlerini daha yüksek sesle söylemek için de halka buluşuyor. İlk buluşmalarını Kartal’da gerçekleştirecek olan Turgut Öker, seçim süresince kitlesel buluşmalarla da taleplerini dile getirecek."

İLETİŞİM :

GÜLŞEN İŞERİ

GSM: 0536 769 37 95

ADRES: Caferağa Mahallesi Sakız Sokak S.Berker Ap No: 6/10 Kadıköy

Telefon:  0216 405 19 58/57

Turgut ÖKER  (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı)

İSTANBUL 1. BÖLGE BAĞIMSIZ MİLLETVEKLİ ADAYI

Adres: Osmanağa Mah. Serasker Cad.No:23/3 Kadıköy

Tel: 0 535 023 00 00 - 0 535 023 58 58

Alevi Haber - 29 Nisan 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.