Turgut Öker: "Osmanlı'da oyun bitmez"

Turgut Öker: "Osmanlı'da oyun bitmez"

Turgut Öker: "Osmanlı'da oyun bitmez"Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili...

A+A-

Turgut Öker: "Osmanlı'da oyun bitmez"Turgut Öker: "Osmanlı'da oyun bitmez"

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Turgut Öker, YSK'nın Veto kararına Tepki gösterdi. İşte o açıklama:

YSK’nın Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin 12 Haziran genel seçimlerine katılmasını, BDP’nin desteklediği Demokrasi ve Özgürlük Blok’unun Bağımsız adaylarından bazılarının milletvekili olma hakkını yasaklayan kararı hukuk dışıdır. Bu kararın kendisi toplumun adalet duygusuna, siyasete katılım hakkına, demokratik kurallara ve toplumsal barışa karşıdır ve asla kabul edilemez.

Seçim yasası ve siyasi partiler kanununda yer alan birçok anti demokratik hüküm, sosyalistlerin, Kürtlerin ve farklı siyasal görüşlere sahip kişi ve toplulukların iradesini, demokratik bir şekilde meclise taşınmasını ortadan kaldırmaktadır. Yüzde 10 baraj ise bunun en somut kanıtıdır. ÖDP ile Demokrasi ve Özgürlük Bloğu bağımsız milletvekili adaylarının seçime katılmasını yasaklamaya yönelik kararın hedefinde, ülkede arzu edilen toplumsal barışa ve Kürt sorunda şiddetten arındırılmış ortamın yaratılmasına müdahale vardır.

Tarihe mal olan “Osmanlı’da oyun bitmez” söyleminin en son örneği olan, sosyalistlerin, Kürtlerin, Alevilerin siyaset yapmalarını engellemeye ve siyasetin demokratikleştirilmesine set çekecek bu kararın tek sorumlusu; timsah gözyaşlarına, tüm inkâr ve entrika kokan açıklamalarına rağmen AKP iktidarıdır.

YSK’nın bu anti-demokratik, hukuk dışı, adaletten yoksun kararının derhal düzeltilmesi, TBMM’nin zaman yitirmeksizin toplanarak gerekli yasal düzenlemeleri yapması ve bütün siyasal kesimlerin eşit haklarla, demokratik ve özgür bir şekilde seçime katılmasının koşulları sağlanmalıdır.

Turgut ÖKER

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı

İstanbul 1.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı"

İLETİŞİM:

Caferağa mahallesi, Sakız Sokak S.Berkel Ap No: 6/10 Kadıköy

Telefon : 0216 405 19 58/57

GSM : 0536 769 37 95

http://www.turgutoker.com/

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy19921 = 'turgutokersecim' + '@';

addy19921 = addy19921 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text19921 = 'turgutokersecim' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

19921 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Alevi Haber – 20 Nisan 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.