Turgut Öker’e açılan dava tüm Alevilere açılmıştır

Turgut Öker’e açılan dava tüm Alevilere açılmıştır

Hakkında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle üç ayrı dava açılan  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker  “Faşizm,...

A+A-

Hakkında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle üç ayrı dava açılan  Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker  “Faşizm, kendine biat etmeyen herkese düşmandır” dedi.

Gün geçmiyor ki bir dava haberi duymayalım… Gazetecilere, avukatlara, akademisyenlere açılan davaların ardından Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) onursal Genel Başkanı Turgut Öker’e de Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 3 ayrı dava açıldı…

Maraş , Hatay ve İstanbul savcılıkları, Maraş katliamı anma ve muhtelif etkinliklerdeki konuşmalarından ve Erdoğan’a hakaretten dolayı Turgut Öker’e dava açtığını yazılı bir metinle bildirdi. Hakkında açılan davalara ilişkin alevinet.com’a konuşan Turgut Öker, “Son bir yıl içinde, 1 Eylül Dünya Barış Günü Hatay’da yapılan yürüyüşte, İstanbul’da Suruç katliamını protesto yürüyüşünde, geçen yıl Maraş katliamını protesto eyleminde yaptığım konuşmalarda “Cumhurbaşkanı’na ” hakaret ettiğim iddiası ile 3 ayrı dava açıldığını dün bana bildirdiler…” dedi.

Öker, Türkiye’nin bugünkü durumunu da Hitlere benzeterek şöyle devam etti: Faşizm, kendine biat etmeyen herkese düşmandır.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu onursal başkanı Turgut Öker hakkında açılan üç ayrı dava için Aleviler açıklama yaptı. AABK tarafından yapılan açıklamada, “Sermayenin ve iktidarın pazarında ruhunu satılığa ve aklını hamallık için kiraya çıkaran iktidar kölelerine sesleniyoruz: Bugün Turgut Öker’e karşı açılan davaları, onurlu mücadelemizin taçlandırılması olarak algılar, hepimize karşı açılmış sayarız. Ortak irademizi mahkeme salonlarına da yansıtmayı biliriz.” denildi…

oker-turgut-aabf

Açıklamanın tam metni şöyle:

Gerici, Faşist zihniyeti durmak bilmiyor.

Katiller, hırsızlar, mafya babaları, ırz düşmanları ellerini kollarını sallayarak gezerken ve devlet protokolünde en ön sırada kendilerine yer bulurken;

R.T. Erdoğan‘ın sadık savcıları, Maraş ve benzeri etkinlikler sırasında yaptığı konuşma nedeni ile Turgut Öker’e karşı “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 3 dava açmıştır.

İliğine kadar emeği, kimliği, inancı sömürülen insanlık artık hergün ciddi saldırılarla karşı karşıya. Sadece ihtiyacımız olan ekmek, özgürlük, hukuk, adalet, sosyal, siyasal ve demokratik haklarımız değil, insanlığa ve ruhumuza karşı da bir savaş var. Hukuk tanımazlığın zirvesinde, İnsanlığın büyük kayıplar yaşadığı bir dönemdeyiz.

Sorgusuz infazlar! Kuralsızlığın tek kurul olduğu devlet anlayışı var artık.

İktidar güçlerinin birikmiş günahlarını hafifletmek için ise, akıllarını ve vicdanlarını hamallık olarak kiraya veren savcılar.

Artık acılarımızın yıldönümlerinde yaptığımız anma etkinliklerinden dolayı hakımızda davalar açan zihniyetle karşı karşıyayız.

Sermayenin ve iktidarın pazarında ruhunu satılığa ve aklını hamallık için kiraya çıkaran iktidar kölelerine sesleniyoruz:

Bugün Turgut Öker’e karşı açılan davaları, onurlu mücadelemizin taçlandırılması olarak algılar, hepimize karşı açılmış sayarız. Ortak irademizi mahkeme salonlarına da yansıtmayı biliriz.

Dava tüm Alevilere karşı açılmış bir davadır.

Turgut Öker yalnız değildir!

Akılları ve kalemleri iktidardan gelen ideolojik “vahiylere” hamallık yapanlar, iktidarın gözüyle bakanlar, onun ağzıyla konuşanlar, onun kulağı ile dinleyeler şunu bilin; “Bu duruşmaları, Alevi toplumuna yönelik gerçekleşen katliamların, baskı , zulüm ve ayrımcı uygulamaların hesabının sorulduğu alanlara dönüştürürüz”.

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU

– Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu

– Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu

– Belçika Alevi Birlikleri Federasyonu

– Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu

– İgiltere Alevi Birlikleri Federasyonu

– İsviçre Alevi Birlikleri Federasyonu

– İsveç Alevi Birlikleri Federasyonu

– Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu

– Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu

– Avrupa Alevi Kadınlar Birliği

– Avrupa Alevi Gençler Birliği

– Norveç Alevi Kültür Merkezi

– Kıbrıs Alevi Kültür Merkezi

– İtalya Alevi Kültür Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.