Turgut'tan hakaret O.S.'den küfür

Turgut'tan hakaret O.S.'den küfür

Turgut'tan hakaret O.S.'den küfürYasin Hayal'in avukatı Turgut müvekkilini savunurken Ermenilere 'kuduz' dedi.Irkçı...

A+A-

Turgut'tan hakaret O.S.'den küfürTurgut'tan hakaret O.S.'den küfür

Yasin Hayal'in avukatı Turgut müvekkilini savunurken Ermenilere 'kuduz' dedi.

Irkçı avukatın cüretine bak!

Dink suikastının ikinci duruşmasında Dink ailesine küfürler sürdü. Sanıkların hakaretlerine Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut da katıldı: "Kuduz Ermeniler... Hepimiz Ermeniyiz diyen güruh nerde? Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun."

Turgut'tan hakaret O.S.'den küfür
 
Duruşma sırasında Hrant Dink'in arkadaşlarının yaptığı eyleme şarkıcı Şevval Sam da katıldı. FOTOĞRAFLAR: AHMET DUMANLI, AZİZ UZUN / AA
 
İSTANBUL - Gazeteci Hrant Dink cinayetinin dördüncü duruşmasında katil zanlısı O.S. müdahil avukatları ile Dink ailesine küfür etti. 'Azmettirici' Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut ise 'Kuduz Ermeniler' diye hakaret etti.

Turgut'tan hakaret O.S.'den küfür Beşiktaş'taki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında sanıkların sorgusuna devam edildi. Sekiz tutuksuz sanıktan BBP'li Yaşar Cihan ve Halis Egemen de duruşmadaydı. Hayal'in avukatı Fuat Turgut duruşma öncesi, "Hepimiz Ermeni'yiz diyen güruh nerde? Allah hepsini Hrantlarına kavuştursun. Bu onlara duamdır" dedi. Daha sonra duruşma salonuna girildi. Katil zanlısı O.S 'nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı yapılan duruşmadaki diyalogları yazamıyoruz ancak avukatların aktardığına göre duruşma başlarken O.S., Dink ailesi ve müdahil avukatların bulunduğu bölüme doğru sinkaflı küfretti. İkinci hakaretse Turgut'tan geldi: "Benim müvekkilim kuduz Ermeniler gibi terörist değildir." Bu arada salonda Turgut'a 'Irkçı' diye bağrıldı. Turgut mahkeme başkanınca uyarıldı.

Duruşmada yine ses ve görüntü kaydı yapıldı. Tutuklu sanıklardan Ersin Yolcu, Mustafa Öztürk, Salih Hacısalihoğlu, Ahmet İskender ve Yasin Hayal sorgulandı. Diğer sanıklara müdahale ettiği iddiasıyla Erhan Tuncel salondan çıkarıldı. Duruşmanın ikinci bölümünde ise Yasin Hayal ile avukatı Turgut salondan atıldı. Hayal, Yaşar Cihan'a, Mc Donald's bombalanmasıyla ilgili birçok soru sorulunca bağırdı ve avukat Erdal Doğan'a da saldırmaya çalıştı. Turgut ise Dink için 'tescilli Türk düşmanı' ifadesini kullandı.

Avukatlar, katil zanlısı O.S.'nin kemik yaşının 19 olduğunun kabul edilmesi, Hrant Dink'le İstanbul Valiliği'nde görüşen ibtihbaratçılarla ilgili valilikten tekrar yazı istenmesi, Trabzon ve Samsun'daki davaların ana davayla birleştirilmesi, Yasin Hayal ve Mustafa Öztürk'ün telefon kayıtlarının temin edilmesini istedi. Mahkeme sadece Hayal ile Öztürk'ün kayıtlarıyla ilgili talebi kabul etti, tutuksuz sanıkların duruşmaya katılmalarına yer olmadığına karar verdi.

Dink cinayeti için CHP'nin oluşturduğu komisyon, duruşmanın selameti için İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz'ün açığa alınmasını istedi.

İSMAİL SAYMAZ
RADİKAL - 26 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.