Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e açık mektup

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e açık mektup

Türkiye Cumhuriyeti CumhurbaşkanıAbdullah Gül’e açık mektupSayın CumhurbaşkanıTürkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e açık mektupTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül’e açık mektup

Sayın Cumhurbaşkanı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmeniz dolayısıyla şahsınızı kutlar, daha demokratik bir Türkiye için yapacağınız çalışmalardan dolayı başarılar dilerim.

Bu mektup vesilesiyle güncel bazı konulardaki ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki temaslarınız sırasında Sivil Toplum Örgütleriyle yaptığınız toplantıda yaşananlar hakkındaki görüşlerimi bilgilerinize sunmak istiyorum.

Öncelikle, Dışişleri Bakanı olarak yurtdışındaki Türkiye kökenli göçmenler için yaptığınız çalışmaların ve Avrupa Parlamentoları’nda bulunan göçmen kökenli Milletvekilleriyle gerçekleştirdiğiniz görüş alışverişinde bulunma girişimlerinizin, bulunduğunuz en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı Makamı’nda da devam etmesi en içten dileğimdir.

Yeni Anayasa çalışmalarının yürütüldüğü şu günlerde Türkiye’nin demokratikleşmesine hizmet edecek olan, Kürt sorununun barışcıl bir çözüme kavuşturulması ve Kürt kimliğinin anayasal güvence altına alınması, düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde engel teşkil eden 301. maddenin tamamen kaldırılması, Alevi vatandaşların taleplerini de karşılayacak şekilde Alevi inancının tanınması yolundaki konularda Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak demokratik açılımlar yapmak için etkide bulunacağınıza inanmak istiyorum.

Çeşitli kereler yaptığınız açıklamalarda da belirttiğiniz üzere tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak, sizi seçmeyen temsilcilerin temsil ettiği halkın da siyasal islam konusundaki şikayet ve tereddütlerini giderici açıklama ve uygulamalarda bulunmanızı, inanç özgürlüğü ve eğitim hakkını da zedelemeden, ama başkalarının da aynı özgürlüğe sahip olduğunu kabul eden bir anlayışla, Türkiye’nin demokratik ve laik yapısını bozacak olası uygulamalara karşı adım atmanızı hoşgörünüze sığınarak sizden talep ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı

Strasburg ziyaretiniz sırasında yaptığınız açıklamaları Avrupa Medyası gibi ben de önemsedim ve dikkate değer buldum. Ancak, Sivil Toplum Örgütleriyle yaptığınız toplantıda Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUBF) Başkanı Durak Aslan’a karşı yapılan saldırı konusunda üzüntülerimi de bu arada belirtmek istiyorum. Böyle bir davetin tarafınızdan yurtdışında da olsa yapılmış olması Alevi Toplumu’nu ne kadar sevindirdiyse, yaptığınız yatıştırıcı konuşmaya rağmen, bu talihsiz olay onları o kadar da üzmüştür. Bildiğiniz üzere Alman Devlet yetkilileri ve Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) yöneticilerini toplantı ve resepsiyonlara davet etmekte ve görüşmektedir. Türkiye’deki Alevi Toplumu’nun önemli bir çatı kuruluşu olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) ne yazıkki sivil toplum örgütlerini davet ettiğiniz resepsiyonda davetliler listesinde yer almadı. Strasburg’da da talep ettiğiniz üzere, AABF ve ABF yöneticilerini davet ederek görüşmeniz, talep ve sorunları hakkındaki dosyalarını size ilk elden ulaştırmalarını sağlamanız tüm toplumu kucaklamak yönündeki açıklamalarınıza da uygun düşecektir. Böyle bir adımı atarak farklı inanç grupları ile Türkiye’deki politik iktidar arasındaki güvensizlik ortamını bertaraf etmeye çalışacağınıza inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığınızın Türkiye Halkı’na hayırlı olmasını diler, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla.

Almanya Federal Milletvekili
Hüseyin Kenan Aydın

05.10. 2007

Hueseyin-Kenan Aydin
Mitglied des Deutschen Bundestages
Bürgerburo H. Aydin, Mülheimerstr. 57, 47058 Duisburg

Berlin
Hueseyin-Kenan Aydin
Platz der Republik 1
11011 Berlin
Tel: (030) 227 – 73492
Fax: (030) 227 – 76491
Email:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy98340 = 'hueseyin.aydin' + '@';

addy98340 = addy98340 + 'bundestag' + '.' + 'de';

var addy_text98340 = 'hueseyin.aydin' + '@' + 'bundestag' + '.' + 'de';

( '' );

98340 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Wahlkreis
Hueseyin-Kenan Aydin
Mülheimer Str. 57
47058 Duisburg
Tel: (0203) 80 55 677
Fax: (0203) 80 55 676
Email:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy57355 = 'hueseyin.aydin' + '@';

addy57355 = addy57355 + 'wk' + '.' + 'bundestag' + '.' + 'de';

var addy_text57355 = 'hueseyin.aydin' + '@' + 'wk' + '.' + 'bundestag' + '.' + 'de';

( '' );

57355 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.