TUYAB, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşamını yitirenleri andı

TUYAB, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşamını yitirenleri andı

TUYAB, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşamını yitirenleri andıTutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği (TUYAB) Ulucanlar Cezaevi'nde yaşanan...

A+A-

TUYAB, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşamını yitirenleri andıTUYAB, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşamını yitirenleri andı

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Birliği (TUYAB) Ulucanlar Cezaevi'nde yaşanan katliamın 9. yılında, yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenledi.

Kadıköy Karacaahamet Mezarlığı'nda bir araya gelen TUYAB üyesi yaklaşık 150 kişi, 26 Eylül 1999 yılında Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde gerçekleşen ve 10 tutuklunun ölümüyle sonuçlanan katliamın 9. yılında yaşamlarını yitirenleri mezarları başında andı.

Mezarlık girişinde toplanan ve katliamda yaşamını yitiren Ümit Altıntaş'ın mezarına kadar yürüyüş gerçekleştiren grup ellerinde, 'Katil devlet hesap verecek', 'Ulucanlar katliamını unutmadık, unutturmayacağız' pankartlarını taşıyarak sık sık 'Diyarbakır, Buca, Ulucanlar şehitleri ölümsüzdür', 'İçeride dışarıda hücreleri parçala', 'Yaşasın Ulucanlar direnişimiz', 'Katil devlet hesap verecek' sloganlarını attı. Katliamda yaşamını yitirenler ve tüm demokrasi şehitleri için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından TUYAB adına açıklama yapan Duygu Çağlar, aradan 9 yıl geçmesine rağmen Ulucanlar ile Diyarbakır ve Buca cezaevlerinde yaşanan katliamları hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, 'Hapishanelerde karşı karşıya gelen iki sınıftır. Hapishaneler, eşit, özgür, sınıfsız ve savaşsız bir dünya kurma anlayışının temsilcisi olan devrimci tutsaklar ile karanlığın bekçisi olan ve milyonlara yoksulluğu, sefaleti, savaşı, her türlü baskı ve zulmü dayatan düzenin temsilcilerinin karşı karşıya geldiği bir alandır' dedi. F Tipi hapishanelerde tecrit, izolasyonu ve her türlü sistematik 'devlet terörünün' uygulandığını söyleyen Çağlar, 'Demir parmaklıkların içi ya da dışı fark etmiyor. Ulucanlar katliamının yıl dönümünde buradan dostlara bir kez daha şunu ilan ediyoruz. Bizleri F tipi D-L tipi hapishanelere kapatmak isteyenlere yanıtımız direnmek olacaktır' dedi.

Anma etkinliği, dönemin tanıklarının konuşmalarının ardından okunan şiirler ve söylenen türkülerle son buldu.

İSTANBUL - DİHA - 28 Eylül 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.