Ulusalcılardan Selmanpakoğlu'na Büyük Tepki

Ulusalcılardan Selmanpakoğlu'na Büyük Tepki

Ulusalcılardan Selmanpakoğlu'na Büyük TepkiHacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü...

A+A-

Ulusalcılardan Selmanpakoğlu'na Büyük TepkiUlusalcılardan Selmanpakoğlu'na Büyük Tepki

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Hacıbektaş Törenlerine davet etmesi Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerini rahatsız etti. Alevi Haber'na gelen Süleyman Polat imzalı metni yayınlıyoruz: 

DOSTLAR;

Bugün yapılan 45 inci Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür-Sanat etkinliklerine ilçe belediye başkanı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU’nun DAVETLİSİ OLARAK ÇANKAYANIN 9 UNCUSU KATILMIŞTIR.

Davete icazet eden Çankayanın 9 uncusundan çok beni ilgilendiren DAVETİN YAPILMASIDIR.

Öncelikle daveti yapan şahsı tanıyalım.Yerel seçimlerde bağımsız aday olarak seçilen Ali Rıza SELMANPAKOĞLU, ADD Yönetim kurulu üyesi. Bu yönetim kurulu üyeliği CUMHURİYET MİTİNGLERİ DÖNEMİ VE 2008 DE SEÇİLEN YÖNETİM OLARAK İKİ DÖNEMİ (ÜSTÜSTE)KAPSIYOR. Ayrıca çalışanları ve yöneticileri ile birlikte Cumhuriyete sahip çıkma görevi olan kurumumuzun YÖNETİM KADROSUNDAN EMEKLİ. Yani konumu itibarı ile ULUSALCI İDEOLOJİYE SAHİP VE SAVUNDUĞU KABUL EDİLEN BİRİSİ.

İlçe Belediye Başkanı ULUSALCI KİMLİĞİ İLE Çankayanın 9 uncusunu böyle bir etkinliğe çağırmış ise;

1- ULUSALCILAR İÇİN Çankaya’nın 9 uncusu meşru değildir. İlçe Belediye başkanı tarafından beğenilmeyen CHP nin  bu zatın devletin çıkarı dışındaki hiçbir davetine hiçbir üyesi katılmamaktadır. Davete bulunmamaktadır.

2- ULUSALCI DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN HALKIMIZ bu zatın ve düşüncesinin Çankaya’ya çıkmaması için demokratik hakkını meydanlarda kulanmışlar tepkilerini dile getirmişlerdir.

Yani kısacası Çankaya’nın 9 uncusunu ULUSALCI GEÇİNEN BİRİNİN böyle bir etkinliğe daveti onu meşrulaştırmaya hizmettir ve yapılan mücadeleye ihanettir.

İlçe Belediye Başkanı DİNİ KİMLİĞİ İLE Çankayanın 9 uncusunu böyle bir etkinliğe çağırmış ise;

1- ULUSALCILAR Dini siyasete alet ederek mücadele etmezler. Dini siyasete alet edenleri konumu ne olursa olsun meşrulaştırmaya kalkmazlar.

2- ULUSALCILAR LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET MUCADELESİ VERİR. Laikliğin yaşatılması için dini siyasete alet ederek, bir dini inanışa veya onun mezheplerine, dayanılarak mücadele edilemez.”Din ve mezhep herkesin vicdanına kalmış bir iştir. Din ve mezhep hiçbir zaman politika aracı olarak kullanılamaz" (Söylev 2 nci cilt s.141-150) ilkesi gereği Kurtuluş savaşında ve sonrasında Cumhuriyetin kurulmasında Aklı ve bilimi  rehber alan Atatürkçü düşünce sistemi dini siyasete alet etmemiştir. Edenleri de mücadelesinin dışında tutmuştur.

3- Etkinliğin yapıldığı toplumun Dini kimliği, Çankaya’nın 9 uncusunun savunduğu dini ideoloji tarafından yok edilmeye çalışıldığı bilinirken yapılan bu topluma da hakarettir. Bu  toplumu hiçe saymaktır.

İlçe Belediye Başkanı ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ YÖNETİM KURULU KİMLİĞİ İLE  Çankayanın 9 uncusunu böyle bir etkinliğe çağırmış ise;

1- ADD üyeleri, yönetim kurulu başkanı karşı çıkmasına rağmen (iddialara göre bu tavrı sergilediğini yönetim kurulu başkanı savcılık ve hakimdeki sorgusunda belirtmiştir) CUMHURİYET MİTİNGLERİ SÜRECİNDE ÇANKAYA 9 UNCUSUNUN İDEOLOJİSİNİN ÇANKAYAYA ÇIKMAMASI İÇİN DEMOKRATİK HAKKINI KULANARAK TEPKİSİNİ DİLE GETİRMİŞTİR. Böyle bir tepki belirten topluluğun temsilcisi olan yönetim kurulu üyesi olarak böyle bir davet yapmaya hakkınız yoktur.

2- Çankayanın 9 uncusunun idolojisinin ülkede egemen olmaması için demoktatik hakını kulanan ADD üyelerinin yaptıklarını KAOS ORTAMI YARATMAK olarak değerlendiren yönetim kurulu başkanı gibi düşünmuyorsanız (iddalara göre bu görüşü yönetim kurulu başkanı savcılık ve hakimdeki sorgusunda belirtmiştir) yapılan davet bu demokratik hakkı kulanan ADD üyelerini hiçe saymaktır.

İlçe Belediye Başkanı YÖNETİCİ OLARAK EMEKLİ OLDUĞU KURUMUN KİMLİĞİ İLE  Çankayanın 9 uncusunu böyle bir etkinliğe çağırmış ise;

O kurumdan yönetici olan  Evren, Faik, v.d. gibi Atatürçü gözüküp onun ilke ve devrimlerine ihanet eden yönetici olarak emekli olmadı ise onlar gibi tavır sergilemesi, karşı devrim savunucularını  meşrulaştırması ,emekli olduğu kurumun gerçek ATATÜRKÇÜLERİNE İHANETİR.
 
SONUÇ OLARAK;

1- Sayın Ali Rıza SELMANPAKOĞLU;

Sayın ilçe belediye başkanı Ali Rıza SELMANPAKOĞLU derhal HACI BEKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKIN

Yürütüğünüz  ADD yönetim kurulu üyeliğinden DERHAL İSTİFA EDİN.

2- Ali Rıza SELMANPAKOĞLUNA OY VEREN; HACI BEKTAŞ SEÇMENİ, SİZİ  VE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ HİÇE SAYAN BU ŞAHSA

A- TELEFON –FEKS-E-MAİLERİNİZLE DEMOKRATİK TEPKİNİZİ GÖSTERİNİZ.

B- YENİ DÖNEMDE ADAY OLUR İSE OYLARINIZLA CEZALANDIRINIZ.

ADD ÜYELERİ, SİZİ  VE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ HİÇE SAYAN BU ŞAHSA KARŞI

A- TELEFON –FEKS-E-MAİLERİNİZLE DEMOKRATİK TEPKİNİZİ GÖSTERİNİZ.

B- SİZİ İDEOLOJİK OLARAK TEMSİL ETMEDİĞİ İÇİN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFASINI TALEP EDİNİZ.

SAYGILARIMLA
Süleyman POLAT
Vatandaş

ALEVİ HABER AJANSI - 19 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.