Ümit Kaftancıoğlu Unutulmadı

Ümit Kaftancıoğlu Unutulmadı

Ümit Kaftancıoğlu Unutulmadı‘Ümit Amca’yı AndıkAraştırmacı, Derlemeci, TRT Prodüktörü Ümit Kaftancıoğlu 31. Ölüm...

A+A-

Ümit Kaftancıoğlu UnutulmadıÜmit Kaftancıoğlu Unutulmadı

‘Ümit Amca’yı Andık

Araştırmacı, Derlemeci, TRT Prodüktörü Ümit Kaftancıoğlu 31. Ölüm Yıldönümünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eyüp Şubesi Alibeyköy Cemevi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Anma etkinliği Ümit Kaftancıoğlu’nun hayatı ve mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Saygı duruşunun ardından ilk sözü Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu Dr. Naki Kaftancıoğlu aldı. Dr. Naki Kaftancıoğlu babasının anılarını düşüncelerini anlatarak “Sizleri kıskanıyorum babam bizden çok sizler için mücadele verdi” dedi.

İkinci konuşmacı Öğretmen Ünal Şentürk’tü. Şentürk, Ümit Kaftancıoğlu’nu Onun diliyle öyküleştirerek anlattı: “Gökyüzünden bembeyaz bir buluta uzandım aldım indirdim. Bir heykel yaptım Anadolu’da bir yiğidin heykeliydi bu. Güneşli bir günde tertemiz bembeyaz bir bulut gördüğünüzde bilin ki  o Köroğlu’dur. O Pir Sultan’dır o Ümit’tir, Ümit Kaftancıoğlu’dur.” dedi.

Yayıncı ve yazar Recep Tatar ise; “Ümit Kaftancıoğlu kendini bir devrimci olarak gördüğünden, her devrimcinin görev olarak gördüğü bu toprakların kandırılan, aldatılan, yoksullaştırılan, halkını aydınlatmak sorumluluğunu sırtında taşıdı. O bir sosyalistti ama Onu farklı kılan bu toprakların değerlerini kendisine rehber seçmesiydi. Onun rehberi Şeyh Bedreddin,  Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Dede Kul Himmet, Nesimi, Kaygusuz Abdal, Köroğlu, Dadaloğlu idi.” dedi

Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Meryem Göktepe, Platformun faaliyetlerini ve önemini vurgulayarak “Katledilen yüzlerce aydının mücadelesini canlı tutmalıyız” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kelime Ata ise “Anadolu halk kültüründe Ümit Kaftancıoğlu’nun büyük etkisi olmuştur” diyerek Kaftancıoğlu’nun Anadolu halk kültürüne katkılarından bahsetti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül ise “Bu ülkeyi karanlık zihniyetlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

Sanatçı Soner SOYER Ümit Kaftancıoğlu’nun derlediği türküleri seslendirdi.

Alevi Haber – Gazi ASLAN / İstanbul - 20 Nisan 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.