Ümraniye'de 120 ev yıkıldı, Sıra Cemevinde mi?

Ümraniye'de 120 ev yıkıldı, Sıra Cemevinde mi?

Ümraniye'de 120 ev Yıkıldı, Sıra Cemevinde mi?Ümraniye'de 120 ev YIKILDI... Ev sahipleri, kundaktaki bebeklerini göstererek yıkımın...

A+A-

Ümraniye'de 120 ev yıkıldı. Sıra Cemevinde mi?Ümraniye'de 120 ev Yıkıldı, Sıra Cemevinde mi?

Ümraniye'de 120 ev YIKILDI... Ev sahipleri, kundaktaki bebeklerini göstererek yıkımın durdurulmasını istedi
 
Vatandaşların taşlı direnişine, polis GAZ BOMBASI ile karşılık verdi.

Ümraniye İnkılap Mahallesi'nde kaçak yapılan 120 ev belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Vatandaşlar evlerini yıkımdan kurtarmak için, kundaktaki bebeklerini kalkan olarak kullandılar. İnkılap Mahallesi'nde seçimlerden önce yapılan 120 kaçak konut ve kat için yıkım kararı alan İstanbul Büyükşehir ve Ümraniye belediyesi yıkımı ortak gerçekleştirdi. Polis ekiplerinin destek verdiği yıkımlar sona ererken, yıkımlar sırasında istenmeyen olaylar yaşandı. Evlerinin yıkılmasına direnen ve polisle çatışan çok sayıda mahalleli gözaltına alınırken, olaylar sırasında bazı polislerde yaralandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı mahallede öğlene kadar 55 ev ve kaçak katın yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkımlar sırasında bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken, bazıları ise çekim yapan basın mensuplarına saldırdı. Evlerinin yıkılmasını önlemek için kundaktaki bebeklerini ve küçük çocuklarını kalkan olarak kullanan bazı vatandaşlar ise evlerini terk etmediler. Ancak kararlılığından ödün vermeyen ekipler, kaçak yapıları bir bir yıktı.
Olaylar sırasında polise direnerek mukavemet gösteren bazı göstericiler gözaltına alınırken, öğle saatlerinde Mahalledeki evleri yıkılan ekipler toplu şekilde yıkım bölgesinden ayrıldılar.

VATANDAŞLARIN TAŞLI DİRENİŞİNE POLİSLER GAZ BOMBASI İLE KARŞILIK VERİYOR

Ümraniye İnkılap Mahallesi'nde izinsiz yapılan yapılara yönelik yıkımlar devam ederken, polise ve yıkım ekiplerine taşlarla saldıran vatandaşlara, polis gaz bombaları ile karşılık verdi.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde yapılan kaçak yapılara yönelik olarak Ümraniye mahallesindeki yıkımlar devam ediyor.Sabah saatlerinden itibaren 50'ye yakın kaçak yapı ekipler tarafından yıkıldı. Evlerini yıktırmak istemeyen vatandaşlar, çıktıkları çatılarda polis ve yıkım ekiplerine taş ve tuğla atarak direndiler. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplardan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylarda çok 7 polis çeşitli yerlerinden yaralanırken, ara sokaklarda vatandaşlar ve polis arasında koşuşturmaca yaşandı.

Evleri yıkılan vatandaşlar polise ve belediyeye tepki gösterirken, yapımlara seçimler öncesinden izin verilmesini de eleştirdiler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.