Ümraniye'de halk cemevi nöbetinde

Ümraniye'de halk cemevi nöbetinde

Ümraniye'de halk cemevi nöbetinde  İstanbul Ümraniye'de yıkım gerginliği. Ama bu kez gecekondu değil, sözkonusu inşaat bir...

A+A-

Ümraniye'de halk cemevi nöbetinde

Ümraniye'de halk cemevi nöbetinde 

İstanbul Ümraniye'de yıkım gerginliği. Ama bu kez gecekondu değil, sözkonusu inşaat bir cemevine ait. Belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle ibadethaneyi yıkacağı söylentisi, Kazım Karabekir Mahallesi sakinlerini sokağa döktü. Mahalleli, gece gündüz cemevi önünde “yıkım nöbeti” tutuyor.

İstanbul Ümraniye'de halk sokakta, cemevi nöbetinde.

Gece başlayan nöbet gündüze devroldu. Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaşayanlar yine cemevinin bahçesinin kapısında.

Onları seferber eden yapımı henüz tamamlanmamış cemevlerinin belediye tarafından yıkılacağı haberi.

Ümraniye Belediyesi "Cemevinin kaçak olduğunu ve de ibadethane inşaatı için tahsis izni vermediklerini" söylüyor. Mahalleli de yapının kaçak olduğunu kabul ederken, ortaya başka bir iddia atıyor.

Mahaleli, "Başkan seçim öncesi yapıya tamam dedi seçim bitti şimdi yıkacağım diyor. Buradaki camiler de kaçak..." diyor.

Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri bu gece de cemevi nöbetinde.

Mahalleliler Belediye Başkanı Hasan Can kendi elleriyle yaptıkları cemevlerini yıkmaktan vazgeçene kadar da tutmaya kararlılar.

CNNTurk.com – 9 Nisan 2009

Ümraniye'deki cemevi yıkılacak mı?

Yerel seçimlerden önce inşaatına başlanan cemevinin yıkılacağı iddiaları üzerine Cem ve Kültür Vakfı "Devlet ile halkı karşı karşıya getirmek istemiyoruz" açıklamasını yaptı.

İSTANBUL - Ümraniye'nin Kazım Karabekir Mahallesi'nde yerel seçimlerden önce Cem ve Kültür Vakfı binasının inşaatı başladı.

Seçimlerin ardından inşaatın kaçak olduğu için yıkılacağı iddiaları gündeme geldi. İnşaatın etrafına çekilen tel örgüler Ümraniye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı ve bir duvar yıkıldı.

Cem ve Kültür Vakfı'nın Başkanı Düzgün Gökçe, iddialar üzerine gazetecilere açıklama yaptı. Gökçe, Ümraniye'de seçim öncesinde bölgenin imarı olmamasına rağmen kaçak inşaatlara başlandığını ve bunlara müdahale edilmediğini belirtti.

Cemevi binası inşaatının da yasal olmadığını vurgulayan Gökçe, ancak kendilerinin toplumsal bir görev yaptıklarını ve bu inşaata başlandığını da Ümraniye Belediyesi'ne bildirdiklerini anlattı.

Gökçe, "Belediye ile diyalog halinde sorunu çözmek istiyoruz. Belediye Başkanı bize, 'İnşaatı durdurun. Size başka bir yerde cemevi yapmanız halinde yardımcı olurum' der ve arsa gösterirse bunu kabul ederiz. Devlet ile halkı karşı karşıya getirmek istemiyoruz" dedi.

Ntvmsnbc ve Ajanslar - 09 Nisan. 2009 Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.