Vakit Gazetesi yine bir tahrike imza attı

Vakit Gazetesi yine bir tahrike imza attı

Vakit Gazetesi yine bir tahrike imza attı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle açtığı...

A+A-

Vakit Gazetesi yine bir tahrike imza attıVakit Gazetesi yine bir tahrike imza attı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle açtığı davayı ve iddianameyi eleştiren Vakit Gazetesi yine sapla samanı birbirine karıştırdı. "Mutlak yaratıcı Allah'tır" demek suç başlığıyla verilen haberde; ALEVİ ÖĞRENCİYİ ARAMAK SUÇ SAYILMADI SÜNNİ ÖĞRENCİYİ ARAMAK İSE SUÇ başlığı ile iddianame eleştirildi.

Bilindiği gibi, Adana'nın Kozan ilçesinde bir kompozisyon yarışmasında ödül alan Tevhide Kütük isimli lise öğrencisi, resmi ödül töreninde türbanı ile yer almak isteyince kürsüden indirilmiş, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrenciyi arayarak desteğini iletmiş ve bu haksızlıkların bir gün mutlaka biteceğini ifade etmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine kısa bir süre önce, İstanbul Esenler’de Alevi olduğu için edebiyat öğretmeni tarafından dövülen öğrenciyi telefonla arayarak olayı tasvip etmediğini belirtmişti.

Vakit Gazetesi bu iki olayı karşılaştırarak, ALEVİ ÖĞRENCİYİ ARAMAK SUÇ SAYILMADI SÜNNİ ÖĞRENCİYİ ARAMAK İSE SUÇ başlığını atarak provokatif ve kışkırtıcı yayınlarına bir yenisini ekledi.

Alevi Haber Özel Haber- 17 Mart 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.