Vakit, İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

Vakit, İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

İslamcı Vakit Gazetesi bugün manşetten verdiği TAHRİK PEŞİNDE başlıklı haber ile CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin DOĞAN'ı malum güçlere...

A+A-

Vakit İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

İslamcı Vakit Gazetesi bugün manşetten verdiği TAHRİK PEŞİNDE başlıklı haber ile CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin DOĞAN'ı malum güçlere hedef gösterdi.

Hedef gösterme konusunda parlak ! bir sicili bulunan Vakit gazetesi aydınları, sanatçıları, rektörleri kısaca aydınlıktan ve demokrasiden yana tüm güçleri şer odaklarına hedef göstermeye devam ediyor.

23 Kasım 2007 tarihli Vakit Gazetesinde, Ali İhsan KARAOSMANOĞLU tarafından kaleme alınan "Alevilikte toplu iftar yok; peki teröristi savunmak var mı?" başlıklı yazıda, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eski Genel Başkanı Kazım GENÇ'i "terörist avukatı" diyerek karalayan ve hedef gösteren Vakit Gazetesi, 30 Mart 2008 tarihli sayısında “Sözde Alevi'den Kur'an'a tepki” başlığıyla yayınladığı haberde; Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez'i hedef göstermişti. Yine kısa bir süre önce Danimarka Alevi Birlikleri Genel Başkanı Feramuz ACAR'ı karalayan bir habere imza atan Vakit Gazetesi tahrik ve provokasyonda hız kesmiyor.

Vakit İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

Bugün yayınlanan haber ise bu zincirin son halkası. CEM Vakfı Genel Başkanı İzzettin DOĞAN'ı manşetten fotoğraflı bir şekilde haber yapan Vakit, NAMAZ'A DİL UZATTI arabaşlığıyla İzzettin DOĞAN'ın "Namazın ne şekli vardır, ne zamanı, ne de yeri" şeklindeki sözlerini küstahça cevaplar olarak nitelendiryor. Haberin hemen yanında verilen karikatürde İzzettin DOĞAN için ŞAŞKIN DEDE gibi çirkin bir ifade yer alıyor.

Vakit İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

Vakit Gazetesi bununla da yetinmiyor. Sivas Mazlum-Der Şube Başkanı Mehmet Sevim'in "Sivas olayları aydınlatılmadan Ergenekon'da sonuca ulaşılmaz. Gerekirse Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun" demecine yer veren gazete, bir süredir devam eden Maraş ve Sivas katliamlarını Ergenekon'a bağlama girişimlerine devam ediyor. Vakit gazetesi Ankara temsilcisi Serdar Arseven 25 Mart 2008 tarihli "Ergenekon'u çözmeden Sivas'i çözemezsiniz" başlıklı yazısında Sivas katliamının da bugünkü uzantısı Ergenekon olan "çete"nin işi olduğunu, "çete"nin baş aktörlerinden birinin de Aziz Nesin olduğunu yazdı. Bu haberi Aziz Nesin'de Ergenekoncu Çıktı başlığıyla sizlere sunmuştuk.

Vakit İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

CEM Vakfı'nın CHP desteğiyle Cemevi açmasına çok içerlemiş gözüken Vakit Gazetesi'nin asıl karın ağrısının sayıları hızla artan Cemevleri olduğu gözleniyor. Uzunca bir süredir Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin Kadıköy Belediyesi'nin desteğiyle yaptırdığı Cemevi ile uğraşan Vakit Gazetesi, Alevilerin ibadethanesi olan Cemevlerine karşı tahammülsüz bir çizgi izliyor.

Buradan Vakit Gazetesi'nin provakatif yayınlarını şiddetle kınıyor, tüm Alevi kurumlarını Vakit Gazetesi'ne tepki göstermeye ve suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.

Vakit İzzettin DOĞAN'ı Hedef Gösterdi

Alevi Haber Özel Haber - 22 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.