Wuppertal'da Alevilik dersi kutlaması

Wuppertal'da Alevilik dersi kutlaması

Wuppertal'da Alevilik dersi kutlaması ALMANYA’da Wuppertal Alevi Kültür Merkezi, kentte ilk kez bir ilkokulda Alevilik dersinin verilmeye başlanmasını...

A+A-

Wuppertal'da Alevilik dersi kutlamasıWuppertal'da Alevilik dersi kutlaması

ALMANYA’da Wuppertal Alevi Kültür Merkezi, kentte ilk kez bir ilkokulda Alevilik dersinin verilmeye başlanmasını üyeleriyle biraraya gelerek kutladı.

Merkezdeki kutlamaya derse katılan öğrenciler, ders öğretmeni, dersin verildiği okulun müdürü ile Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) temsilcileri de katıldılar. Törende derse katılan öğrencilere hediyeler verildi. Geçen pazartesi gününden itibaren Opphofer İlkokulunda haftada iki saat öğleden sonra Alevilik dersi verilmeye başlandı. Alevilik dersi, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaletinde ilk aşamada Opphofer İlkokuluyla birlikte Köln ve Bergkamen olmak üzere toplam dört ilkokulda başlatılmıştı.

Alevi Kültür Merkezi Başkanı Özkan Lafatan, ilk kez şehirlerinde Alevilik dersinin başlamasını tarihi bir olay olarak niteledi. Bunun çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen başkan, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını bu derslere göndermelerini istedi. Yakın bir zamanda çocukların Alevilik konusunda velilerinden daha bilgili olacaklarını belirten Lafatan, çocuklarından geri kalmamaları için velilere merkezlerindeki kurslara katılmaları çağrısı yaptı.

YUNUS ÜLGER / HÜRRIYET - Alevi.com - 16 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.