Yangında Hayatını kaybedenler Alevi mi?

Yangında Hayatını kaybedenler Alevi mi?

Yangında Hayatını kaybedenler Alevi mi?Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde önceki gün meydana gelen yangın faciasında yaşamını yitiren 9...

A+A-

Yangında Hayatını kaybedenler Alevi mi?Yangında Hayatını kaybedenler Alevi mi?

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde önceki gün meydana gelen yangın faciasında yaşamını yitiren 9 Türk vatandaşının Alevi inancına mensup olup olmadığı ve cenazelerinin hangi inancın usüllerine göre kaldırılacağı yönünde belirsizlik sürüyor.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu resmi internet sitesinde YOL TV kaynak gösterilerek yayınlanan haberde, ölen kişilerin Alevi olduğu ve cenazelerininde Alevi erkanına göre kaldırılması gerektiği bildiriliyordu.

Ancak bugün AKŞAM gazetesinde yayınlanan "Kurbanlar Türk Birliği üyesi" başlıklı haberde ise şu ayrıntı dikkat çekici : Avrupa Türk Birliği Derneği Başkanı Recep Yıldırım, “Derneğimiz bir cami derneği. Yani ölenler cemaatimizden arkadaşlardı. Sık sık camimize gelir, çocukları da dernek çatısındaki dershanelerden eğitim alırdı” dedi.

Bu iki haberi ayrıntıları ile yayınlıyoruz. Konu ile ilgili gelişmeleri takip ederek sizlere sunmaya devam edeceğiz.

ALEVİ HABER AJANSI
8 Şubat 2008

Kurbanlar Türk Birliği üyesi

BAŞBAKAN Erdoğan, Almanya seyahatine BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’yu da götürdü. Yazıcıoğlu, “Avrupa Türk Birliği Derneği üyesi vatandaşlarımız yangında vefat ettiği için katıldım” dedi. Yangında ölen 5 kişinin derneğe üye olduğu öğrenildi.

Avrupa Türk Birliği Derneği Başkanı Recep Yıldırım, “Derneğimiz bir cami derneği. Yani ölenler cemaatimizden arkadaşlardı. Sık sık camimize gelir, çocukları da dernek çatısındaki dershanelerden eğitim alırdı” dedi.

Sevil KÜÇÜKKOŞUM
AKŞAM - 8 Şubat 2008

Lüdwigshafen'da hayatını kaybedenlerin cenazeleri Alevi Bektaşi erkanına göre kaldırılmalı

Ludwigshafen’de yaşanan yangının nedeni henüz kesinleşmezken, yangında ölenlerin cenaze törenlerinin Alevi erkanına göre yapılması istendi.
 
Ludwigshafen’de yaşanan yangının nedeni henüz kesinleşmezken, yangında ölenlerin cenaze törenlerinin Alevi erkanına gör yapılması istendi. Hacı Bektaş Veli Dergahı önderlerinden Hüseyin Hurrem Ulusoy, YOL tv’de katıldığı ‘’YOLUN GÜNDEMİ’’ programında Ludwigshafen’da hayatını kaybedenlerin Hacı Bektaş Dergahı’na bağlı Aleviler olduğunu belirterek, cenazelerinin de Alevi Bektaşi erkanına göre kaldırılması gerektiğini söyledi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan’da aynı programda yaptığı açıklamada vatandaşlarımızın cenaze töreni Alevi erkanına yapılmalı dedi. Kaplan, törende isterlerse Cami imamları ve diğer inanç mensuplarıda katılarak dini vecibeleirni yerine getirebilirler dedi...

7 Şubat 2008
YOL HABER - www.alevi.com

Alevi heyeti Ludwigshafen’de...

Ludwigshafen’de önceki gün meydana gelen ve Gaziantepli ailerden toplam 9 kişinin yaşamını yitirdiği yangının sis perdesi henüz aralanmadı. Adli tıpta bulunan cenazeler için otopsiler devam ediyor. Cenazelerin kaldırılması, acılı ailelerle dayanışma için iki gündür yangın yerinde bulunan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, Almanya hükümetini temsilen olay yerine gelen Bakan Böhmer dahil bir çok yetkili ile görüştü.
 
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker başkanlığında bir heyet yaraların sarılması, olayın nedeninin ortaya çıkartılması ve cenazelerin kaldırılması için görüşmeler sürdürüyor. Heyette Hacı Bektaş Dergahı’ndan Hüseyin Hurrem Ulusoy’un da bulunduğu belirtiliyor. Diğer yandan Alevi Cenaze Kollektifi bir açıklama yaparak, cenazelerin kaldırılması için yapılması gereken bütün yardımları yapmaya hazır olduklarını açıkladı...

6 Şubat 2008 - http://www.alevi.com/

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.