Yasin El Kadı'nın karar düzeltme istemine ret

Yasin El Kadı'nın karar düzeltme istemine ret

Yasin El Kadı'nın karar düzeltme istemine retDanıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Suudi işadamı Yasin El Kadı'nın ''karar düzeltme''...

A+A-

Yasin El Kadı'nın karar düzeltme istemine retYasin El Kadı'nın karar düzeltme istemine ret

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Suudi işadamı Yasin El Kadı'nın ''karar düzeltme'' istemini reddetti.

Kurul, El Kadı'nın tüm hak ve alacakları ile malvarlıklarının dondurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptaline ilişkin 10'uncu Daire kararını esastan bozmuştu.
 
Yasin El Kadı, "Terör örgütleri, kişi ve kuruluşların Türkiye'de bulunan bankalar ve diğer mali kurumlar ile gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki kiralık kasa mevcutları da dahil olmak üzere tüm hak ve alacakları ile malvarlıklarının dondurulması ve bu mal varlıklarıyla ilgili her türlü işlemin Maliye Bakanlığı'nın iznine bağlanması" yönündeki 22 Aralık 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararının "kendisine ilişkin kısmı"nın iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Danıştay 10'uncu Dairesi, Suudi işadamı Yasin El Kadı'nın tüm hak ve alacakları ile mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin 22 Aralık 2001 tarihli Bakanlar Kurulu kararının Yasin El Kadı'ya ilişkin bölümünü, "hakim kararı olmaksızın davacının hak ve alacakları ile mal varlığının dondurulmasına karar verildiği" gerekçesiyle iptal etmişti.
 
Davalı Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı, Danıştay 10'uncu Dairesi'nin bu kararını temyiz etmiş, temyiz istemlerini görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ise 10'uncu Daire'nin kararını esastan bozmuştu.
 
Davacı Yasin El Kadı, Kurul'un bozma kararına karşı "karar düzeltme" isteminde bulundu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, "karar düzeltme" istemini reddetti.
 
Bu karardan sonra dava dosyası 10'uncu Daire'ye gidecek. Kurul kararı, bağlayıcı nitelik taşıyor.
 
Nasco Nasreddin A.Ş. ile ilgili karar
 
Kurul ayrıca, Nasco Nasreddin Holding A.Ş.'nin, "Terör örgütleri, kişi ve kuruluşların Türkiye'de bulunan bankalar ve diğer mali kurumlar ile gerçek ve tüzel kişiler nezdindeki kiralık kasa mevcutları da dahil olmak üzere tüm hak ve alacakları ile malvarlıklarının dondurulması ve bu malvarlıklarıyla ilgili her türlü işlemin Maliye Bakanlığı'nın iznine bağlanması" yönündeki 1 Ekim 2002 tarihli Bakanlar Kurulu kararının "kendisine ilişkin kısmı"nın iptali istemiyle açtığı davayla ilgili temyiz istemini de görüştü.
 
Söz konusu davada, Danıştay 10'uncu Dairesi, dava konusu işlemi iptal etmişti. Davalı Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı kararı temyiz ederek, bozulmasını istedi.
 
Temyiz istemini görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Daire'nin kararını bozdu.

CNN TÜRK - 3 Nisan, 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.