YAZICIOĞLU : Cami israfı var diyorum başıma iş açılıyor

YAZICIOĞLU : Cami israfı var diyorum başıma iş açılıyor

Cami israfı var diyorum başıma iş açılıyor   Ben cami israfı var diyorum, sonra başıma iş açılıyor. ’O kadar kilise var,...

A+A-

YAZICIOĞLU : Cami israfı var diyorum başıma iş açılıyorCami israfı var diyorum başıma iş açılıyor 
 
Ben cami israfı var diyorum, sonra başıma iş açılıyor. ’O kadar kilise var, ses çıkarmıyorsun, cami gözüne mi batıyor’ diyorlar. İhtiyaç neyse hayır ondadır. Sağlık ocağına, okula ihtiyaç varsa onunla da hayır kazanırsın

DİYANETTEN Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, "Türkiye’de cami israfı var" şeklindeki uyarılarının yanlış anlaşılmasından yakındı.

Yazıcıoğlu, TBMM’de basın mensuplarıyla sohbet ederken, söylediği sözlerden dolayı eleştiri aldığını belirterek, şunları söyledi: "Ben cami israfı var diyorum, sonra başıma iş açılıyor. ’O kadar kilise var, ses çıkarmıyorsunuz da cami mi gözünüze batıyor’ diyorlar. Şunu demek istiyorum; ihtiyaç neyse hayır ondadır. İlla cami yaptırınca hayır kazanacağım diye bir şey yok. Sağlık ocağına ihtiyaç varsa onunla hayır kazanırsın, okula ihtiyaç varsa onunla hayır kazanırsın. Sanki sadece caminin manevi değeri var diğerleri yok gibi değerlendiriliyor. Öyle değil. ’Din sadece camide yaşanmamalı’ dediğimde de eleştiriyorlar. ’Herkesi dindar mı yapacaksınız’ diyorlar. Ama Türkiye’de din sadece kırsal kesimin, belli bir kültürün ilgilendiği bir alan gibi sunuluyor. Oysa ben bunun ayrıştıran değil, birleştiren bir unsur olması gerektiğini söylüyorum."

ALEVİLERE ELBİSE

Yazıcıoğlu, "Alevilere hep birlikte yeni bir elbise dikilmeli" sözlerine, ozan Arif Sağ başta olmak üzere Alevi kesimden gelen tepkiler üzerine, bu görüşü dillendirmekten vazgeçtiğini açıkladı. Yazıcıoğlu, "Konuşmamın önüne arkasına dikkat edilmeden yorumlar yapılıyor. Madem öyle, ondan da vazgeçtik, elbise melbise dikmiyoruz" dedi. 

Bülent SARIOĞLU / ANKARA
HÜRRİYET - 12 Ocak 2008 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.