Yazlıkçılar Türkü Konserinde Buluştu

Yazlıkçılar Türkü Konserinde Buluştu

Yazlıkçılar Türkü Konserinde Buluştu Gümüldür'de yazlık keyfi Güler Duman konseri ile coşkuya ulaştı. Pir Sultan...

A+A-

Yazlıkçılar Türkü Konserinde BuluştuYazlıkçılar Türkü Konserinde Buluştu

Gümüldür'de yazlık keyfi Güler Duman konseri ile coşkuya ulaştı. Pir Sultan Abdal Kültür derneğinin düzenlediği gecede yoğun ilgi yaşandı. Güler Duman ile fotoğraf çektirmek isteyenler izdihama sebep oldu. Kimseyi kırmak istemeyen türkücü Almanya'ya uçağını kaçırmak üzereyken Jandarmanın da yardımıyla alandan ayrıldı. Yoğun ilgiden memnun olan türkücü Güler Duman "İşte türkü dostları. Önceki gün Malatyadaydım. Onbinlere okuduk. Gördüğünüz gibi genci yaşlısı buraya türkü dinlemek için toplandı. Canım feda onlara. Gerçek bu. Gerçek magazin programlarında gördüğünüz gibi değil. Halkımız türkü dinliyor, sanatı tercih ediyor" dedi.

Yaklaşık 3 saat sahnede kalan türkücü ekim ayında çıkacak olan albümünün müjdesini sevenlerine verdi. Almanya'da albüm için hazırlıklarını sürdüren sanatçı konserlerininde yaz boyu süreceğini belirtti.

Pir Sultan Abdal derneği Gümüldür Şubesi tarafından düzenlenen gecede Güler Duman'ın yanı sıra Nebi Yaşar ve Grup Dem de sahne aldı. Türkülerin hep bir ağızdan söylendiği gece Gümüldür Anfi Tiyatroda gerçekleştirildi. Tıklım tıklım dolan bin 500 kişilik anfi tiyatroda yer kalmayınca vatandaşlar dışardan konseri izledi.

Dernek başkanı Kadir Yıldız "Güler hanıma bizi bu gece de yalnız bırakmadığı için teşekkürler ediyoruz. Derneğimizin Gümüldür'de üye sayısı 600 e ulaştı. Türkiye'nin aydınlık geleceği için katıkı koymaya ve sanat konserlerinde halkımızı buluşturmak için etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi.

30.07.2008 - lpghaber.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.