Yeni Aktüel'den Alevi-Ergenekon İlişkisi Haberi

Yeni Aktüel'den Alevi-Ergenekon İlişkisi Haberi

Karargâh Evleri Tek Değil Ergenekon Operasyonu Üç Koldan Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Muvazzaflara UzandıMİT, Karargâh Evleri...

A+A-

Yeni Aktüel'den Alevi-Ergenekon İlişkisi HaberiKarargâh Evleri Tek Değil

Ergenekon Operasyonu Üç Koldan Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Muvazzaflara Uzandı

MİT, Karargâh Evleri oluşumunu tespit etti. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek iddiaya göre bu oluşumla irtibatlı. Ancak örgütün TSK'ya sızma girişimi sadece bununda sınırlı değil. Ankara'da yakalanan Kemal Aydın ve görevdeki dört paşa hakkında da iddialar var.

18 Temmuz günü Akşam gazetesi, "20 Subaya Ergenekon Sorgusu" manşetiyle çıktı. Akşam'ın Ankara temsilcisi İsmail Küçükkaya'nın haberine göre Ergenekon Operasyonu ilk defa muvazzaflara ulaşmıştı. Altısı kurmay albay olmak üzere 20 TSK mensubu sorgulanıyordu. Habere göre TSK içinde "Karargâh Evleri"ne giden subay, öğrenci ve sivil memurlar vardı. Bunlar MİT tarafından tespit edilmiş ve gerekli işlemin yapılması için Genelkurmay Başkanlığı'na bildirilmişti.

İşte İsmail Küçükkaya'nın ulaştığı bu bilgiydi. Genelkurmay Başkanlığı sert bir açıklama ile bu bilgiyi yalanlasa da, bilgi Ergenekon Operasyonu soruşturma dosyasında mevcut. Hem de bu oluşuma katılanlar isim isim sıralanmış. Ancak TSK'ya sızma sadece Karargâh Evleri ile sınırlı değil. Operasyon kapsamında tutuklanan Kemal Aydın ve kardeşi Neriman Aydın'a da benzer sorular yöneltilmiş.

Ama operasyonda asıl bomba, soruşturmayı yürüten savcılığın 9 Temmuz'da Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği listede gizli. Bu listede Ergenekon Operasyonu'na adı karışan dört general/amiral ile bir albayın adı var. Dilerseniz sırasıyla gidelim ve gizemli "Karargâh Evleri"nden başlayalım

Belge İşçi Partisi'nde bulundu

Kamuoyunun gündemine İsmail Küçükkaya'nın Akşam'daki haberiyle gelen "Karargâh Evleri", Ergenekon Soruşturması'na Doğu Perinçek ile girdi. 23 Mart'ta gözaltında ifadesine başvurulan Perinçek'e yöneltilen sorulardan bir tanesi de Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile buluşmasıydı. İşçi Partisi (İP) yeni bir oluşum içine girmiş, buna göre evler kurulmuştu. Bu oluşuma "Karargâh Evleri" adı verilmişti. Bu evlere zaman zaman Alevi kökenli subaylar ve askeri öğrenciler geliyordu. Bir de Erzincanlı Balaban aşireti mensupları ile buluşmalar sağlanıyordu.

Bu oluşumun Doğu Perinçek'e sorulmasının nedeni ise İP genel merkezinde yapılan aramada ele geçirilen bir CD'ydi. İP'in dördüncü katında bulunan CD açıldığında içinden "Çok Gizli" damgalı, beş sayfalık bir belge çıkmıştı. Bu MİT'in Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği, "Konu: İP/Karargâh Evleri" başlıklı belgeydi.

Yeni Aktüel'den Alevi-Ergenekon İlişkisi Haberi"İşçi Partisi ve Alevi kesimin yanı sıra bazı TSK mensupları ve memurların da katılımıyla, emperyalistlerle Cumhuriyet karşıtları, yıkıcıları ile mücadele amacıyla bir harekât başlatıldığı yönünde hassas kaynaktan bilgiler intikal etmiştir. Yürütülecek bu çalışmalarda hiçbir kurum ve oluşumun zarar görmemesi için 'Karargâh Evleri' adı altında çekirdek kadroların oluşturulmasının öngörüldüğü alınan bilgilerdendir." Bilgisiyle başlayan beş sayfalık yazı, oluşumun tüm şemasını ortaya koyuyor.

Oluşumun en tepe noktasında İbrahim Aslan yazılı. Aslan'a bağlı olarak, "İ. Yaşar Salihoğlu-Türkiyem Topluluğu" ve "Askeri Kesim-Albay Cengiz Köylü" isimleri var. Askeri kesim de iki gruba ayrılmış: Birinci grup, Harp Akademisi başlığını taşıyor. Burada yine Albay Cengiz Köylü ismi ile karşılaşıyoruz. Alb. Köylü'nün dışında Alb. Yavuz Göker, Alb. Turan Toker, Fırat Kaymakçıoğlu, Hasan Günay Aktaş, Osman Şen, Mahmut Melih Başdemir, Y. Selim Özmen, Rıza Okur ile ismi tespit edilemeyen Turan soyadlı bir kişi ile soyadı bilinmeyen Kemal adında birisinin isimleri geçiyor.

"Askeri Kesim" başlığının altındaki ikinci bölüm ise Hava Harp Okulu'na ayrılmış. Burada da yine soyadı tespit edilemeyen Binbaşı Bülent var. Bnb. Bülent isminin altında oluşumla ilişkileri bulunan öğrenciler sıralanıyor: Ozan Nizam, Gökhan Gülşen, Cihan Akyol, Alper Özkan, Emre Yılmaz, Çağdaş Doğan, Onur Sönmez, İbrahim Polat. Hava Harp Okulu'ndaki örgütlenme sırf bu isimlerle sınırlı değil. Destek sağlayanlar bölümünde ise; Alb. Sinan Kesici, Dr. Rıza Kurna var. Hemen altında ise TSK'da görev yapan sivil memurlara sıra gelmiş; Gönül Temiz, Nesime Akbulut tespit edilen iki isim.
  
"Bunu yapan akıl hastası"

Belgede adı sık sık geçen işadamı İbrahim Aslan'la ilişkilendirilen diğer isimler ise M. Bora Perinçek, M. Bedri Gültekin, Hikmet Çiçek ve Zerrin Öztürk. Bu isimlerin hepsi de İP ile bağlantılı. M. Bora Perinçek, İP lideri Doğu Perinçek'in oğlu, M. Bedri Gültekin, Hikmet Çiçek ve Zerrin Öztürk ise partinin ileri gelenleri arasında.

Oluşumun İP içinde bu isimler dışında da bağlantılı olduğu "Bölge Sorumluları" var. İstanbul-Bayrampaşa'da Ali Doğan, yine aynı ilçede Mevlüt Usta, İstanbul-Gaziosmanpaşaşa'da Hıdır Hokka ve Zerrin Öztürk ile Kırklareli'nden Sait Zorlu var. Abdurrahman Taşçı ise "Kurye" olarak geçiyor MİT belgesinde.

Polis Doğu Perinçek'e, "Karargâh Evleri" adı verilen oluşumla İP arasındaki ilişkiyi soruyor. Bir de bu isimlerden kimleri tanıdığını. Perinçek'e göre bu "şüpheli bir belge" ve provokasyon amaçlı: "Ancak bir akıl hastası böyle saçma sapan şemalar yapabilir. Zaman zaman bize bu tür mektuplar gelebiliyor. İnsanlar oturup böyle şemalar yapıyor. Provokasyon amaçlı da yapılmış olabilir."

Ergenekon Operasyonu'nda, "Karargâh Evleri" oluşumu ile ilgili sorgulanan diğer isimler ise Kemal Aydın ile Neriman Aydın kardeşler. Muvazzaf subaylarla ilişkisi tespit edilen Kemal Aydın, Kızılay'da başmüfettiş olarak çalışmış. Şimdi ise emekli. Kendisini Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ile bağlantılı olarak göstermiş çevresine. Bunun nedenini ise "Konuştuğum kişilere, 'Bu 1 numaranın emri' diyerek, onları etkilemeyi düşünüyordum" sözleriyle açıklıyor.

Doğu Perinçek'i ve "Karargâh Evleri"ni ise hiç duymamış. Evlerine gelen Kara Harp Okulu öğrencileri ile ilgili sorgulanan Neriman Aydın ise, öğrencilerle "insani dürtülerle" ilgilenmiş; "Ağabeyimin temel hareket noktası üniter devlet yapısıdır. Evimizdeki yoğunluğun misafirperverliğimiz dışında bir açıklaması yoktur. Harp Okulu dışında, yeğenlerimizin okuldan arkadaşları da zaman zaman gelirler. İnsani dürtülerle Harp Okulu öğrencilerinin problemleriyle mezuniyet sonrası da ilgileniyorum. Benim herhangi bir örgütle bağlantım yoktur." Emekli başmüfettiş Kemal Aydın tutuklu. Neriman Aydın ise yurtdışına çıkışına yasak getirilerek, serbest bırakıldı. Yani tutuksuz yargılanacak isimler arasında.
 
Haberin devamını Yeni Aktüel dergisinin 160. sayısında bulabilirsiniz!

TUNCAY OPÇİN

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy13563 = 'tuncayopcin' + '@';

addy13563 = addy13563 + 'hotmail' + '.' + 'com';

var addy_text13563 = 'tuncayopcin' + '@' + 'hotmail' + '.' + 'com';

( '' );

13563 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


Yeni Aktüel / 31 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.