Yeni Şafak Alevileri Ergenekoncu Yaptı

Yeni Şafak Alevileri Ergenekoncu Yaptı

Yeni Şafak Alevileri Ergenekoncu YaptıAKP'nin gayrı resmi yayın organı gerici Yeni Şafak Gazetesinde bugün yayınlanan "Cemevinde Agarta hücresi...

A+A-

Yeni Şafak Alevileri Ergenekoncu YaptıYeni Şafak Alevileri Ergenekoncu Yaptı

AKP'nin gayrı resmi yayın organı gerici Yeni Şafak Gazetesinde bugün yayınlanan "Cemevinde Agarta hücresi kurmuş" başlıklı haber Dinci medyanın Alevilere olan kininin geldiği boyutu göstermesi açısından ibret verici. Her fırsatta Alevilere saldıran gericiler, sözde Ergenekon çetesi ile Alevileri ilişkilendirmek için çirkin iftira ve haberlere yer veriyorlar.

Yeni Şafak'ta 1.sayfada verilen haberde İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Yenibosna Cemevinde ünlü Balaban aşireti ile Alevi toplumunun önde gelen isimleriyle toplantı yaptığı ve toplantıyı takibe alan MİT'in Ergenekon'un 'karargah evleri' hücresini deşifre ettiği belirtiliyor. Toplantılara subaylarında katıldığı ve durumdan Genelkurmay Başkanlığı'nın haberdar edildiği bildiriliyor. İşte Cemevlerini ERGENEKON HÜCRESİ, Alevileri ERGENEKONCU gösteren o haberin tamamı:

Cemevinde Agarta hücresi kurmuş

MİT'in 2005'te Hava Kuvvetleri'nde tespit ettiği illegal yapılanmanın arkasından Ergenekon'da tutuklanan Doğu Perinçek çıktı. Perinçek'in cemevinde ünlü Balaban aşireti ile Alevi toplumunun önde gelen isimleriyle yaptığı toplantıyı takibe alan MİT'in Ergenekon'un 'karargah evleri' hücresini deşifre ettiği anlaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 2005'te Hava Kuvvetleri'nde 6'sı kurmay albay 20 subayın oluşturduğu illegal yapılanmanın altından Ergenekon (Agarta) soruşturmasında tutuklanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek çıktı. İşçi Partisi yöneticilerinin, Balaban Aşireti ve Alevi toplumunun önde gelen isimleri ile 'karargah evleri'nde yaptığı toplantılara katılan subaylarları tespit eden MİT'in, durumu Genelkurmay Başkanlığı'na bildirdiği öğrenildi.

Yeni Şafak Alevileri Ergenekoncu Yaptı

'KARARGAH EVLER'DE GİZLİ TOPLANTILAR

MİT 2005 yılında İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve Erzincanlı Balaban Aşireti ile yaptığı toplantıları takibe aldı. Perinçek ve İP yöneticilerinin Yenibosna Cemevi ile partinin kurduğu 'karargah eveleri'nde sık sık toplantı yaptığını tespit etti. Gizli toplantılara görevli subayların da katıldığını belirleyen MİT, Perinçek'in Alevi toplumunun önde gelen isimleri ve bazı TSK mensuplarıyla oluşturduğu yapılanmanın partiye zarar vermemesi için 'karargah evleri' şeklinde 'dışarı'da organize ettiğini tespit etti.

İLETİŞİM CANLI KURYELERLE

MİT belgelerine göre, her türlü dinlemeye karşı telefon başta olmak üzere iletişim araçlarının kullanılmasının yasaklandığı yapılanmada haberleşmenin 'canlı kuryeler' ile sağlandığı öğrenildi. Perinçek'in başını çektiği oluşumun, Kurtuluş Savaşı sırasında yararlılıklar gösteren ve Dersim'den Erzincan'a gelen 'Balaban' aşiretinin ileri gelenlerini de yapılanmaya dahil etmeyi amaçladığı belirtildi.

HÜCREDE 11 SUBAY

Güneydoğu'da aşiret liderleri ve ağalarla işbirliği yapmayı hedefleyen Perinçek'in 'karargah evleri' yapılanmasına Harp Akademleri'nden 10 , Hava Harp Okulu'ndan 1 subay ile 8 öğrencinin yer aldığı ve TSK mensubu sivil memurların da bulunduğu belirlendi. Oluşumun silahlarının ise bazı askeri lojmanlarda saklandığı tespit edildi.

FİNANSÖR ALEVİ İŞADAMI

Oluşumun merkezinde Alevi kesimin önde gelen isimlerinden olan ve “dede” unvanını taşıyan İ.A isimli bir işadamının bulunduğu belirtildi. İ.A'nın Metrocity Alış Veriş Merkezi'nde dükkan sahibi bir işadamı olduğu kaydedildi. MİT, tespit ettiği silahlı oluşumu, askeri kimliği bulunması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na 'çok gizli' damgalı belge ile bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı ise Hava Kuvvetleri'ne belgeyi göndererek gereğinin yapılmasını istedi.

Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de İstihbarat Dairesi'ne belgeyi göndererek incelenmesini istedi. Bu sırada bir albayın bilgisayarında bulunan belge, Ergenekon soruşturması kapsamında 22 Mart 2008'de gözaltına alınan Doğu Perinçek'in bilgisayarında da ele geçirildi. Soruşturmayı yürüten savcı Zekeriya Öz, 9 Temmuz'da 'gizli' MİT belgesini Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderdi. Askeri savcılığın konuyla ilgili soruşturması ise sürüyor.

Alevilerle bağlantı havacı albaydan

Oluşumda Alevi toplumunda İşçi Partisi arasındaki bağlantının ise Albay C.K. tarafından sağlandığı belirtilirken, C.K.'nın İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Bora Perinçek ve 'Türkiyem Topluluğu'ndan İlhan Yaşar Hacısalihoğlu ile irtibat kurduğu ileri sürüldü. 'Karargah Evleri'nin tepe yönetiminde Alevi işadamı İ.A.'nın yer aldığı, Albay C.K.'nın ise kilit bir görev üstlendiği iddia edildi.

Gizli MİT belgesi bilgisayarından çıktı

Ergenekon operasyonu kapsamında 22 Mart Cumartesi günü İP Genel Merkezi'nde yapılan aramada ele geçirilen, 'çok gizli' damgalı MİT belgesinin 9 Temmuz'da Genelkurmay'a iletildiği belirtildi. 2005 yılında hazırlanan MİT raporu doğrultusunda TSK'nın gereken işlemleri daha önce başlatıp, sonuçlandırdığı belirtilirken, MİT'in İşçi Partisi'nin yasadışı bir faaliyetini tespit edip TSK'ya bildirdiği, 'çok gizli' belgenin Perinçek'e nasıl ulaştırıldığı hâlâ bilinmiyor.

ABDÜLKADİR SELVİ ANKARA
YENİ ŞAFAK - 20.07.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.