Yeter Artık.. Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruz

Yeter Artık.. Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruz

Yeter Artık... Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruzDevlet eliyle yürütülen Alevilerin asimilasyonu politikası hız kesmeden sürüyor....

A+A-

Yeter Artık.. Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruzYeter Artık... Caminizi de Diyanetinizi de İstemiyoruz

Devlet eliyle yürütülen Alevilerin asimilasyonu politikası hız kesmeden sürüyor. AKP iktidarı döneminde artarak süren asimilasyon politikası özellikle Alevi köylerine cami yapılması yoluyla kendini gösteriyor. Öğretmeni olmayan Alevi köylerine imam atayan, Okulu, yolu, suyu olmayan Alevi köylerine cami yapan devlet şeriatı, gericiliği bizzat devlet imkanları ile büyütüyor. Bu konudaki son haber Malatya'dan geldi:

Alevi köyüne camii yapılıyor 

MALATYA (11.06.2008) – Aleviler üzerindeki asimile politikasına bir halka da Malatya’da eklendi. Cemevi olmayan, alevi bir köye devlet camii yaptırıyor.

Yüzyıllardır alevi halkımızın maruz kaldığı asimilasyon politikasının son halkası Malatya’da görüldü. Malatya’nın Akçadağ ilçesinin Kürecik kasabasına bağlı tamamı alevi olan Kasımuşağı köyüne devlet camii yaptırıyor. 9 Haziran'da cami temeli atılan köyde, 200 hane bulunuyor. 200 hane içinden sadece 3-4 kişinin namaz kıldığı köyde, cemevi yokken devlet camii yaptırıyor.

ATILIM - ALEVİ HABER AJANSI - 11 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.