YGS Sınavı için skandal iddia

YGS Sınavı için skandal iddia

YGS Sınavı için skandal iddia“ÖSYM’DEN HAREMLİK SELAMLIK UYGULAMA”(Alevi Haber Özel Haber - İstanbul) - Bugün Gerçekleştirilen...

A+A-

YGS Sınavı için skandal iddiaYGS Sınavı için skandal iddia

“ÖSYM’DEN HAREMLİK SELAMLIK UYGULAMA”

(Alevi Haber Özel Haber - İstanbul) - Bugün Gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında (YGS) ÖSYM’nin bazı sınav merkezlerinde uyguladığı iddia edilen “Haremlik-selamlık” uygulaması tepki çekti.

YGS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Türkiye'de tüm il ve bazı ilçeler ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa olmak üzere toplam 160 sınav merkezinde, 5 bin 727 sınav binasında, 89 bin 283 sınav salonunda gerçekleştirilen ve 1 milyon 692 bin 345 adayın katıldığı YGS Sınavına "haremlik selamlık" uygulaması damgasını vurdu.
 
Alevi Haber’nın yerel kaynaklardan edindiği ilk bilgilere göre İstanbul Eyüp İlçesine bağlı Güzeltepe ve Nurtepe Mahallelerindeki Güzeltepe İlköğretim Okulu, Hacı Arif Bey İlköğretim Okulu, Emniyetttepe İlköğretim Okulu ile Eyüp İMKB Ticaret Meslek Lisesi’nde ayrıca Kemerburgaz bölgesindeki birkaç okulda YGS Sınavına giren adayların tamamının kız öğrencilerden oluştuğu iddia ediliyor.

Sabah erken saatlerde sınava girmek için sınav merkezlerine akın eden öğrenciler Eyüp Bölgesindeki okullarda büyük bir şok yaşadılar. Bu okullarda sınava girmek için bir tek erkek adayın bile gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen öğrenci ve veliler yaptıkları araştırma sonucunda adayların tamamının kız öğrencilerden oluştuğunu tespit ettiler.

Uygulamaya tepki gösteren ve “Türkiye Nereye Gidiyor?” diye soran öğrenci ve veliler, sınav sonrası yaptıkları araştırmada uygulamanın bir tek okul ile sınırlı olmadığını, Eyüp ve çevresindeki birçok okulda “Haremlik-selamlık”  sınav uygulamasının yapıldığını ileri sürdüler.

Eyüp’te bulunan mahalle muhtarları ve demokratik kitle örgütlerinin konuyu araştırdıkları ve 28 Mart 2011 Pazartesi günü konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapacakları belirtiliyor.

YGS Sınavında ki “Haremlik-selamlık” uygulaması iddiaları ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Alevi Haber Özel Haber – alevihaber.com - 27 Mart 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.