'Yoksul Lider' José Mujica Türkiye'ye Geliyor

'Yoksul Lider' José Mujica Türkiye'ye Geliyor

Mütevaziliği ile bilinen Uruguay’ın eski devlet başkanı Jose Mujica, CHP’nin konuğu olarak Türkiye’ye geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli...

A+A-

Mütevaziliği ile bilinen Uruguay’ın eski devlet başkanı Jose Mujica, CHP’nin konuğu olarak Türkiye’ye geliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Mujica’nın CHP’li belediyelerin konuğu olarak 29 Ekim’de Türkiye’ye geleceğini ve CHP’li belediyelerin ev sahipliğindeki etkinliklere katılacağını belirtti.

Mujica’nın Türkiye’de kalacağı 10 gün boyunca CHP’li bazı belediyeler tarafından konuk edileceğini açıklayan Ağbaba, “Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica Türkiye’ye geliyor.

 Odunpazarı, Şişli, Konak ve Beylikdüzü Belediyelerimizin misafiri olacak. CHP yerel yönetimlerinin hazırladığı programlar kapsamında Türkiye’de ziyaretler gerçekleştirecek Jose Mujica, Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret ederek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşecek” ifadelerini kullandı.


İŞÇİLERLE BULUŞACAK


Ağbaba, Mujica’nın yoksullar üzerine çalışmaları ile bilindiğini anımsatarak “CHPli belediyelerimizin organize ettiği çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek, gelişmemiş, yoksul bölgeleri gezecek. Dünya’nın en mütevazi başkanı, umarız Türkiye’deki siyasetçilere örnek olur” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da attığı bir tweetle Mujica’nın ziyaretini duyurarak, eski devlet başkanının 30 Ekim’de işçilerle buluşacağını yazdı.

Sade yaşamı, esprili demeçleri ve icraatlarıyla tüm dünyanın dikkatini Uruguay’a çevirmeyi başaran Mujica, başkanlık nişanını geçen Mart ayında Tabare Vazquez’e devretmişti. (Diken)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.