Yüksek Yargı, Hacıbektaş Türbesini ziyaret etti; Semah izledi

Yüksek Yargı, Hacıbektaş Türbesini ziyaret etti; Semah izledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, bazı Yargıtay ve Danıştaş üyeleri ve eşleri, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli'nin...

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, bazı Yargıtay ve Danıştaş üyeleri ve eşleri, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli'nin türbesini ve müzesini ziyaret etti.

YSK Başkanı Aydın ve beraberindeki heyet, Hacıbektaş ilçesinde Nevşehir Cumhuriyet Başsacısı Necmettin Saygın, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu tarafından karşılandı.

Hacıbektaş Veli Müzesi'ni ziyaret eden yargı üyeleri, Hacı Bektaş Veli türbesini de ziyaret edip, Müze Müdürü Yusuf Bulut'tan müzedeki tarihi eserler ve türbe hakkında bilgi aldı. Üyelerden bazıları ve eşleri türbe içerisinde dua etti. YSK Başkanı Muammer Aydın, suyunun kutsal olduğu kabul edilen Aslanlı Çeşme'den su içti.

Heyet üyeleri daha sonra Hacı Bektaş Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi'nin semah gösterisini izledi.

YSK Başkanı Aydın, semah gösterisi sonrası gazetecilere kendisinin Gülşehir ilçesinde doğduğunu, Kırşehir'de 6 yıl görev yaptığını ve bu bölgeyi iyi bildiğini söyledi.

Gezi programına daha çok katılım olmasının planlandığını, ancak bazı yargı mensuplarının mazeretleri nedeniyle geziye katılamadıklarını belirten Aydın, gazetecilerin soruları üzerine, gezinin çok önceden planlandığını, özellikle cuma gününe denk getirilmediğini söyledi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını, özel bir gezi programında olduklarını söyleyerek yanıtlamayan Aydın, bir gazetecinin ''Siz de dinlendiğinizi hissediyor musunuz?'' şeklindeki sorusuna cevap vermedi.

Daha sonra ilçedeki Çilehane bölgesine giderek Deliktaş bölgesini ziyaret eden heyet üyeleri, Gülşehir ilçesine hareket etti.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve eşinin ise gezi programına yarın katılacağı bildirildi.

ZAMAN - 30 Mayıs 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.