Yüzbaşı Metin YILDIZ: "Cinayeti herkes biliyordu"

Yüzbaşı Metin YILDIZ: "Cinayeti herkes biliyordu"

Yüzbaşı Metin YILDIZ: "Cinayeti herkes biliyordu"İstanbul Haber Servisi - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüleceğini,...

A+A-

Yüzbaşı Metin YILDIZ: "Cinayeti herkes biliyordu"Yüzbaşı Metin YILDIZ: "Cinayeti herkes biliyordu"

İstanbul Haber Servisi - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüleceğini, Trabzon Jandarma Komutanlığı’nda görevli üst düzey rütbeli herkesin bildiği bir kez daha ortaya çıktı.

Hrant Dink cinayeti sırasında Trabzon Jandarma Komutanlığı’nda istihbarat şube müdürlüğü yapan Yüzbaşı Metin Yıldız, Bolu Sulh Ceza Mahkemesi’nde talimatla alınan ifadesinde, Dink ana davasına sonradan dahil edilen sanık Coşkun İğci’nin cinayete ilişkin verdiği bilgilerin Albay Ali Öz’ün de katıldığı istihbarat toplantısında konuşulduğunu söyledi.

Dink’in öldürüleceğini Başçavuş Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysel Şahin’in kendisine söylediklerini, bunu Albay Ali Öz ve bütün rütbeli subayların katıldığı istihbarat toplantısında dile getirdiğini söyleyen Yıldız, “Veysel Şahin daha önceden tanıdığı Coşkun İğci’nin Hrant Dink’in öldürüleceğini Yasin Hayal’in bu iş için plan yaptığını söyledi. Ben de ertesi günkü istihbarat toplantısında İl Jandarma Komutanı Ali Öz’e bunu anlattım.

 ‘Arkadaşlar bu konuyu sonra görüşürüz’ dedi. Toplantıdan sonra Başçavuş Okan Şimşek’i odama çağırıp detaylı görüştüm. İki gün sonra Albay Ali Öz’ün odasında bu işi yeniden gündeme getirip konuyu teyit etmeleri için Okan Şimşek’e talimat verdiğimi anlattım” dedi. Bir süre sonra Okan Şimşek’in kendisine, “Komutanım bu elde ettiğimiz bilgileri aşırı sağ faaliyetler unsuruna devredeyim mi” dediğini anlatan Yıldız, Şimşek’e konuyu kendisinin takip etmesi talimatını verdiğini, daha sonra kendisine herhangi bir bilginin getirilmediğini ifade etti. Yıldız, soruşturma sırasında Şimşek ve Şahin’i korumak amacıyla hareket ettiğini, bu nedenle bu ifadeyi vermediğini belirtti.

Cumhuriyet - 11 Haziran 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.