Zabıta dayağı Bakırköy'de hortladı

Zabıta dayağı Bakırköy'de hortladı

Zabıta dayağı Bakırköy'de hortladıAnkara, Keçiören’de kameralarla tespit edilen zabıta dayağının hemen ardından İstanbul Bakırköy...

A+A-

Zabıta dayağı Bakırköy'de hortladı
Zabıta dayağı Bakırköy'de hortladı

Ankara, Keçiören’de kameralarla tespit edilen zabıta dayağının hemen ardından İstanbul Bakırköy balıkçı esnafı da zabıtaların benzer bir saldırısına maruz kaldığını iddia etti. İddialara göre zabıtalar tartıştıkları balıkçı esnafına bıçak ve sopalarla saldırdı.

İstanbul Bakırköy'deki sahilde kaldırımda satış yaptığı gerekçesiyle işportacıya sert müdahale ettiği öne sürülen belediye zabıta görevlilerinin kendilerine tepki gösterenlere sopa ve bıçaklarla saldırdıkları iddia edildi.

Bakırköy sahilinde bulunan balıkçı barınağının bulunduğu bölgedeki olay dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekibi kaldırımda satış yapan bir işportacıyı herhangi uyarı yapmadan dövmeye başladı. Bu sırada bisikletiyle geçen bir kişi zabıtaya tepki gösterice görevliler bu kişiyi de dövdükleri iddia edildi. Zabıta memurları yediği dayağın etkisiyle sersemleyen gencin bisikletini kaldırımdan yaklaşık 4 metre aşağıda yer alan balıkçı barınağının bulunduğu yürüyüş yoluna fırlattı. Bisikletin atıldığı yerde bulunanlar da zabıta memurlarına tepki gösterdi. Zabıta ile çevrede bulunanlar arasında bir süre devam eden tartışma ardından zabıta ekibi uzaklaştı. Olaydan kısa süre sonra 4 araçla gelen sivil ve resmi zabıta memurlarından oluşan bir grubun barınakta bulunan görevlilere ve orada bulunanlara yanlarında getirdikleri sopa, bıçak, biber gazı ve demirlerle saldırdıkları öne sürüldü. Olayda Bakırköy Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Müfit Çıkrıkçıoğlu ile birlikte yaklaşık 15 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne giderek tedavi olan yaralılardan bir bölümü kısa süreli ‘işgöremez raporu' alırken bir kısmıda ayakta tedavi altına alındı.

Saldırıya uğradığını öne süren yaralılardan Çıkrıkçıoğlu, zabıtalara tartıştıkları kişiye ait bisikleri oraya atmamaları gerektiğini söylediklerini belirterek, “Orada çocuklar oynuyordu, o sırada orada birisi olabilirdi. ‘Oradan aşağıya bir şey atılmaz' dedik. Üstümüze saldırdılar, şikayetçi olacağız” dedi. Çıkrıkçıoğlu, daha önce Büyükşehir Belediyesi ile barınakların bulunduğu yer ile ilgili sorunlarla karşılaştıklarını, bu saldırının da bununla bağlantısı olabileceğini iddia etti.

Olay sırasında barınaktaki yürüyüş yolunda olan bazı kişiler zabıtaların devlet memuru olduğunu hatırlatarak, “Devletin memuru bunu nasıl yapar? Ya o sırada aşağıda birisi olsaydı? Küfür ediyorlardı, ellerinde kocaman bıçaklar vardı. Bu nasıl bir şeydir” dedi.

Başına darbe alan besteci-söz yazarı Muzaffer Uludağ ise “Su Ürünleri Kooperatif Başkanı'nı kanlar içinde görünce mani olmak istedim ama başımda odun kırdılar” diye konuştu.

RADİKAL - (dha) - 28.08.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.